25 september 2011

Dag 495: Tien dingen die ik zou veranderen aan mijn huis


Ik woon nu in een studentenhuis. Niet zo een waar de vaat zich dagenlang opstapelt en waar je eigenlijk niks aan durft te raken. Nee ik woon in een redelijk net huis, samen met mijn vriend en twee meisjes (dat is pas sinds augustus zo). Het huis is ook van de ouders van vriendlief, wat maakt dat we er gewoon wel zuinig op zijn. Maar om een lang verhaal kort te maken: het is een studentenhuis, dus geen huis waar ik de rest van mijn leven zal blijven. En dat betekend ook dat er zeker dingen zijn die ik zou willen veranderen, ook omdat er hiervoor 4 mannen woonden en de woonkamer nog wel wat vrouwelijke touch kan gebruiken. Nog ongeveer 2 jaar en dan gaan we echt een huisje voor ons zelf zoeken, en kan het helemaal onze smaak worden. Nu een opsomming van de dingen die ik wel zou willen veranderen.

Badkamer
Met stipt op nummer 1. Afgelopen woensdag is hij ondergelopen, omdat het afvoerputje verstopt zat, door haren en dingen die je liever niet wil weten. Vriendlief is de hele dag bezig geweest met de afvoer te ontstoppen en de badkamer weer netjes te maken. Nu loopt hij gelukkig weer goed door, maar dat is geen garantie dat het niet nog een keer gaat gebeuren. De badkamer komt ook uit de jaren ‘70 en is een grote betonnen bak en gewoon niet heel fris meer. We maken hem braaf regelmatig schoon, maar sommige dingen gaan gewoon niet meer. Kortom: als ik hier zou blijven wonen, zou die badkamer een van de eerste dingen zijn die ik ga verbouwen.

Keuken
Ja die komt wel met stip op nummer 2. De Keuken komt namelijk ook uit de jaren ‘70, de kastjes vallen een soort van uit elkaar, het aanrechtblad is voor mijn 1,90m en vriends 1,98m veel te laag en de vloer is gewoon vies. Hoe vaak je hem ook dwijlt, het lijkt altijd alsof er nog viezigheid op zit (het zijn gelukkig wel tegels, geen zeil zoals in mijn vorige huis). Ook zitten er overal zilvervisjes. Ik zou dan alle kieren dicht kitten. Ook hier moet de afvoer verangen worden, of eens goed ontstopt. Hij loopt wel door, maar soms komt er wel een beetje een vieze lucht uit. Overigens hebben we wel een gaaf werkblad tegenover het aanrecht, wat wel op goede hoogte is. Met twee barkrukken erbij. Kan je heerlijk zittend al je groente en vlees snijden. En de keuken is  van alle materialen voorzien: oven, magnetron, mixer, broodrooster, tisti-ijzer, blender, vrij grote vriezer… Dus daar valt eigenlijk niet over te klagen. Later zou ik wel van die hele retro keukenapparatuur willen.

WC
Ook de wc is sinds de jaren ’70 niets meer aan gedaan. Vieze donkerbruine tegels, ja die mogen er wel echt uit. En de afvoer van het gootsteentje lekt, maar daar wordt wel aan gewerkt. En er zit een spaarlamp in, wat maakt dat het even duurt voor er goed licht is in de wc. Maar goed, dat is een kwestie van peertje vervangen.

Woonkamer muren
We hebben een vrij donkere woonkamer, op het noorden. Er komt dus vrij weinig zonlicht binnen. De muren zijn gewoon wit, niets mis mee, maar ze hangen vol met filmposters. Ook leuk, maar het zijn allemaal mannelijke films. We hebben al meerdere malen gezegd dat er hoognodig vrouwelijke posters bij moeten komen, maar die moet ik dus eerst vinden. Het lijkt me ook wel gaaf om 1 muur een kleur te verven, of een gaaf patroon ofzo. Dat hebben we nu in onze studeerkamer: een rood-witte sunburst! Als we verhuizen komt dat zeker terug, maar dan met nog meer kleuren en nog mooier. Wat wel heel gaaf is aan de woonkamer, is dat we een groot stuk van de muur niks hebben hangen en we daar een beamer tegenover hebben staan: we hebben een thuisbioscoop!

Bank
De bank valt een beetje uit elkaar. Hij zit wel erg lekker, maar het is een redelijk groot mannelijk geval. Ach, het heeft niet de prioriteit, maar als ik er zou blijven wonen zoek ik wel een nieuwe (of als we verhuizen dus).

Eettafel-stoelen
Iedere keer als ik erop ga zitten ben ik bang dat hij instort. En ze zitten gewoon niet super lekker en zijn gewoon niet super mooi. Maar ach: tweedehands, studentenhuis, maakt allemaal niet zo veel uit.

Kledingkast
We (vriend en ik) hebben nu allebei een eigen kledingkast, die niet ieder voor zich niet super groot is. We hebben een vrij kleine slaapkamer, en het neemt toch wel veel ruimte in beslag. Ik zou wel één hele grote kledingkast willen, die dan in totaal minder ruimte in beslag neemt (hoger is dus, want deze zijn heel laag, kan wel vanalles erop zetten), en waar alle kleren in passen. Wat nu wel handig is: ik kan gewoon een troep er van maken als ik dat wil, en genoeg ruimte voor al mijn kleren ;)


Fotomuur
We hebben een hele gave fotomuur, gemaakt van een gordijnrails met daaraan visdraad waarop we de fotos met knijpertjes vast zetten. Heel tof, maar ik zou het toch graag veranderen in iets stevigers. We hebben het nu op deze manier gedaan, omdat er dan maar 3 gaatjes in het plafond zitten, en het redelijk goedkoop is.

Foto voor het deurraampje
Simpelweg omdat die niet meer up-to-date is. De vorige 4 bewoners staan er nog op, en daar woont er nu nog maar 1 van (vriendlief).

Buurvrouw
Tja, dat gaat helaas niet zo makkelijk. We hebben er niet veel last van hoor. Maar ze rookt, en dat doet ze buiten. En als wij het raam van de studeerkamer open zetten komt daar zo’n heerlijke rooklucht door naar binnen. Dus we hebben de keus uit een benauwde kamer, of een rooklucht.
Daarnaast kijkt ze ’s nachts tot ’n uur of 4 tv, zo hard dat je Pauw en Witteman letterlijk kan volgen. Hebben we nu gelukkig geen last meer van, maar toen het eerst de slaapkamer van vriend was, was het toch wel irritant.

Sorry voor deze enorme lap tekst maar ik kan echt geen geschikt plaatje vinden

3 reacties:

  1. Oei, dat is een waslijst hihi! Succes :P Gelukkig kun je aan veel dingen wel wat doen, jammer van je buurvrouw haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch klinkt het voor een studentenhuis goed (vooral de thuisbioscoop natuurlijk ;)).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, dat is een beste lijst! Ik zou ook echt de muren van mijn kamer willen verfen, maar helaas mag dat niet.. je thuisbioscoop klinkt trouwens wel cool!

    BeantwoordenVerwijderen