11 september 2011

Dag 481: Tien dieren waar ik wel eens mee zou willen praten

Ik vraag me regelmatig af wat er nou in het koppie van een beest om gaat. Soms kijken ze je met zo’n scheve blik aan, alsof ze denken: jullie mensen zijn echt gestoord. En wat ze nou zouden vinden van auto’s (toch wel hun grootste vijand denk ik) en andere menselijke dingen. Ik heb twee weken de tijd gehad om na te denken naar welke beesten ik het meest nieuwsgierig ben. Nu nog proberen dat op te schrijven.

Kat
De hele dag slapen, beetje eten en geaaid worden, en blazen als iets je niet zint. Een heerlijk leven lijkt me dat. Maar is dat ook zo? Of zitten er hele diepzinnige gedachten in die koppies?

Goudvis
Ik heb mij laten vertellen dat goudvissen (en misschien wel alle vissen) een geheugen van 1 seconde hebben. Hoe leeg moet je leven dan zijn. Zou het echt zo zijn? En ik ben benieuwd hoe het gesprek dan verloopt.

Olifant
Als we de Rolo reclame moeten geloven, hebben olifanten, in tegenstelling tot goudvissen, juist een heel goed geheugen. En het zijn gewoon fascinerende beesten! Het zal mijn geboortekaartje met olifanten wel zijn, maar I love them. Ik denk dat ze heel lief zijn, heel zachtaardig. Maar gewoon groot en lomp dat ze daardoor dingen kapot maken.

Vogel
Lijkt me duidelijk: hoe is het om te vliegen?

Dolfijn
Ze lijken altijd vrolijk en heel lief. Zijn ze wel zo lief? En ik heb een documentaire gezien waarin wordt verteld dat de dolfijnen in shows diep ongelukkig zijn en waarin ze laten zien hoe wreed de dolfijnenvangst in Japan is. Het was echt heel schokkend. Ze vertelden daar ook dat dolfijnen zelfmoord kunnen plegen, door onderwater te gaan en gewoon niet meer boven te komen om adem te halen.

Mier
Ja waarom eigenlijk? Ik weet het niet. Ik denk dat het een beest is wat het vaakst dood wordt gestampt, gewoon omdat ze overal lopen. En wij lopen daar ook. En dan zie je zo’n enorme voet op je af komen, creepy!

Struisvogel
Struisvogels zijn gewoon cool!

Rode Panda
Deze staat hier eigenlijk omdat René dat zei. Maar ze zijn wel heel tof. Ze kijken altijd boos, of gemeen. Ze hebben namelijk van die witte pluimpjes bij hun ogen die altijd boos staan en een lachend mondje. Zullen ze gemeen zijn?

Pandabeer
Ja ook een gewone panda ben ik nieuwsgierig naar. Waarom? Omdat die beesten gedoemd zijn uit te sterven. De piemel van de mannen is te klein om seks te kunnen hebben en ze moeten zoveel eten, daar kan een plant niet tegenop groeien. Daarnaast hebben ze ook gewoon geen zin in seks. Sorry WNF, maar ik wil de pandabeer niet redden van zijn ondergang. Survival of the fittest. Dus hier ook de vraag: zijn ze net zo dom als dat ze eruit zien?

Hond
Ik zal eerlijk zijn, ik heb een hekel aan honden. Ik vind sommige honden best lief, maar ik wil er zelf nooit een. Dan moet je door weer en wind naar buiten om met ze te lopen. Maar wat ik me wel afvraag: vinden ze dat apporteren enzo nou leuk? Zijn ze zo oppervlakkig dat ze graag bevelen opvolgen? Of zijn ze stiekem gewoon heel tof en lief tegelijk?

plaatjes van hier en hier

2 reacties:

  1. Ik zou ook wel graag eens willen weten of mijn konijn het hier naar haar zin heeft of er van droomt lekker rond te rennen in het bos ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een rode panda? Heb ik nog nooit van gehoord haha.

    BeantwoordenVerwijderen