18 september 2011

Dag 488: Tien perioden waar ik heen zou willen gaan als ik terug kon in de tijd

Eigenlijk zou ik vandaag tien boeken moeten noemen waar ik in zou willen leven. Aangezien ik niet verder kwam dan twee (Harry Potter en Twilight) heb ik besloten maar een ander onderwerp te nemen. Ik bedacht me om het lijstje dat Emma gebruikt te volgen, en dus tien dingen te noemen die ik dit jaar nog zou willen doen op te sommen. Daarbij kwam ik niet verder dan 1 (op vakantie gaan), dat werd hem dus ook niet. Dus nu maar gewoon het volgende onderwerp uit het lijstje: Tien perioden waar ik wel naar terug zou willen.

Toen ik dit voor het eerst las dacht ik dat het periodes uit mijn eigen leven moesten zijn. Prima, kan ik zo wel bedenken. Toen las ik het blogje van Emma en zij had alleen periodes uit de mensheid genoemd. Toen ik dat las, bedacht ik ook weer vanalles. Dus nu een combinatie J

Kleuterklas
Ik had echt de allerliefste kleuterjuf ooit. Het was zo leuk in haar klas, en dat je eigenlijk gewoon de hele dag mocht spelen, heerlijk. Ja dat wil ik wel weer.

50´s
De Grease-tijd. Grease is sinds ik die voor het eerst heb gezien mijn lievelingsfilm allertijden. Geweldig, die jurken, de muziek. I love it! (vrouwenonderdrukking vergeten we maar even voor het gemak ;))

Flower Power
Eigenlijk ben ik gewoon te laat geboren. Ik zou willen beginnen in de Grease tijd en dan vlekkeloos doorgaan naar de Flower Power-tijd. Broeken met wijde pijpen, bloemetjes, hippies, buiten hangen en nog toffere muziek luisteren. Lijkt me wel wat.

Middelbareschooltijd
Het lijkt me leuk om het over te doen, met de kennis van nu. Wel met dezelfde mensen, anders is het niet leuk, dan heb je er nog niets aan. Nu weet ik precies wat ik aan iedereen heb. En nu weet ik ook dat ik toen niet helemaal de goede keuzes heb gemaakt. Ik zou het echt zo anders doen, zou me later een hoop gepieker besparen (denk ik) en een hoop meer lol opleveren.

Tweede Wereldoorlog
Ja dit klinkt heel raar, maar ik ben zo benieuwd hoe het was. Ik zou het liefst van een afstandje toekijken, en dus niet echt daar willen zijn. Maar ik hoor ook best wel mooie verhalen over die tijd, en ook de spannende dingen. Ik ben benieuwd hoe ik dan zou zijn.

Het jaar 0 t/m 50
En dan in…wat is het, Israël? In ieder geval: de tijd dat Jezus leefde. Ik ben benieuwd of hij echt heeft bestaan en of hij echt van die wonderen heeft verricht.

Gouden eeuw
Die hele verandering naar de beginselen van het bestaan van nu. Lijkt me mooi om dat mee te maken. De VOC, scheepslieden, het lijkt me wel wat.

De tijd die je je niet kan herinneren
Dat je dus een baby, dreumes en peuter bent. Het is niet voor niets dat je dat niet meer kan herinneren, je bent vaak gevallen en dat je luiers verschoond werden enzo…minder leuk. Maar ik zou sommige dingen ook wel bewust mee willen maken. Ik ben gewoon benieuwd, hoe het was met m’n broer en zus van 6 en 8 jaar ouder, of ik, als jongste, echt zo verwend werd, wat je eerste woordjes zijn, of ik een lief kindje was of eigenlijk helemaal niet.

Begin van de mensheid
Bij de eerste mensen dus, de holbewoners. Waar zullen zij over denken? Is het belangrijkste echt: ik hoop dat we een beest kunnen slachten, dan hebben we weer wat eten. En het bang zijn voor vuur en onweer enzo.

De tijd dat de Spice Girls cool waren
En dan wel als 23-jarige. Ik vroeg me laatst af met vriendin S. of de Spice Girls net was als K3 nu, alleen voor kleine kindjes. Of dat ook tieners en jongvolwassenen het gaaf vonden. Net als de Backstreet Boys. Nu heb je helemaal niet meer van die boybands (of girlbands). Zou het toen echt tof zijn geweest, of alleen voor kinderen in groep 5/6, zoals ik destijds? Oh en gewoon: plateauzolen, naveltruitjes, super gaaf ;)

plaatjes van hier en hier


3 reacties:

  1. Leuk jou antwoorden te lezen. Een hoop zou ik ook mijn lijstje voorkomen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vind ik een goede, de tijd als baby etc, omdat je dat inderdaad niet meer weet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doe mij ook maar die tijd dat de Spice Girls tof waren. Wat een heldinnen waren dat, zeg!

    BeantwoordenVerwijderen