13 november 2011

Dag 544: Ten things on a Sunday, de finale

Vandaag alweer de laatste Ten Things on a Sunday. Ik hou van lijstjes maken en vond het heel leuk om te doen. Niet allemaal waren even gemakkelijk, maar ik ben er altijd wel uitgekomen.
Deze laatste zou een lijstje moeten zijn over 10 kledingstukken die ik wel in mijn kast zou willen hebben liggen. Ik heb daar al eerder over nagedacht, voor vorige week zondag. Maar ik kwam niet verder dan 3 dingen. Als ik kleren wil, dan koop ik het. Nu ben ik wel 190 centimeter en heb ik schoenmaat 44,5, dus het is wel eens lastig om kleding te kopen. Het is duur, of het is er niet in je maat, Frustrerend! Maar...er er is niet veel dat ik dus écht wil hebben.
Nu zou ik een aantal weken geleden ook een lijstje moeten maken over boeken waar ik in zou willen leven. Ik lees heel graag, maar ik ben niet het type dat zich helemaal verliest in het boek. Ik moet inderdaad wel doorlezen als het heel spannend is, maar ik huil niet als de hoofdpersoon dood gaat. En veel boeken die ik lees zijn hele realistisch, in die wereld leef je al. Of ze lossen moorden op, hoef ik niet per se bij te zijn hoor. Daarom kwam dit lijstje niet verder dan...Twee. Maar ik wil jullie mijn motivatie niet onthouden en daarom, heb ik besloten er een mengelmoesje van te maken.
(En 3 + 2 = 5, en dat is toch heel mooi de helft van 10?)

Kledingstukken die in mijn kast mogen liggen

Rode pumps
Ik wil al heel lang en heel graag rode pumps. Alleen...er is één winkel, in Rotterdam, waar ze vrouwen schoenen hebben die ik pas. En die schoenen kosten gelijk een miljoen keer meer dan in een normale schoenwinkel. Toegegeven, rode pumps staan niet onder alles en lopen niet zo heel lekker. Iets waar ik dus geen klein kapitaal voor over heb. Misschien later, als ik rijk ben.

Fifties Dress
Inclusief petticoat en al. Waarom ik die niet heb? Omdat je het niet heel vaak kan dragen en het best raar is als je daar in loopt, in de zomer. Ach, die komt er vast nog wel eens.

Stoer colbertje
Ja die hangen nu overal in de winkel, en iedereen loopt erin. Het leek me gewoon leuk! Heb er een hoop gepast, maar ze paste allemaal niet, of waren allemaal net niet leuk. Misschien nog maar even rustig verder zoeken (en over een jaar wil ik die niet meer maar goed).Tien boeken waar ik in zou willen levenHarry Potter
Het lijkt me geweldig als je zomaar alles kon toveren en je zelf kon laten verschijnselen en verdwijnselen. Ik heb dan ook bijna dagelijks de wens om te kunnen teleporteren. Uiteraard zou ik dan wel een tovenaar willen zijn, of anders een mens dat wel alles ziet. Maar dat magische, geweldig. Oké, het mag wel na boek 7 zijn, dat Voldemort dood is enzo.

Twilight Saga
Stiekem ben ik best wel fan. Ik aanbid Edward of Jacob niet, maar ik vind het gewoon wel tof. Een romantisch verhaal met dingen die niet kunnen. In mijn hoofd is het ook allemaal een stuk toffer dan op de film. En het lijkt me dan dus ook wel gaaf om zo’n vampier te zijn: je hoeft nooit te slapen, je dag duurt dus 24 uur en je kan zo veel meer doen dan in de korte avondjes die ik nu nog over houdt. Je kunt zo hard rennen dat mensen je niet eens zien, komt in de buurt van teleporteren. En: je glinstert in de zon (wat ik dan wel weer grappig vind, niet voor een vampier, maar sowieso gewoon: cool!). Tja, dat je dan weer mensen op wil eten is een beetje een bijzaak.

4 reacties:

 1. Die fifties dress en schoenen...super zeg!!Dat zou ik ook wel willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaaa, superleuk, rode pumps en een fifties jurk! Ik heb zelf een soort van fifties/sixties jurkje, maar die heb ik maar één keer aangehad naar een bruiloft. Ben gewoon te laf om hem gewoon te dragen, want dan ben ik een beetje overdressed denk ik :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Best lastig he, die grotere maten.... Ik weet er alles van....
  Schoenen en laarzen kosten een vermogen en je doet er gewoon veel langer mee dan een ander (je moet wel), die zomaar ergens een paar schoenen en passant meeneemt.
  We blijven er van dromen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond je sunday-blogs super leuk en origineel! En je Twilight stukje, daar kan ik me zó erg in vinden!

  BeantwoordenVerwijderen