17 september 2011

Dag 487: Deken


Al een tijd lang heb ik dit boek van Jan Eaton, maar ik wist nooit wat ik er nou eigenlijk mee moest. Ja vierkanten haken, maar ik ben niet zo van het “steeds hetzelfde haak” principe (oftewel: een deken maken van vierkanten). Tot er op een dag in juli het idiote idee in mijn hoofd op kwam om ieder blok één keer te haken en daar dan een deken van te maken. En wat ik dan weer heb met idiote ideeën, is dat ze niet meer uit mijn hoofd gaan. Dus vrij snel daarna heb ik garen besteld bij hobbydoos.nl en ben ik begonnen aan de deken. Ik heb op dit moment 20 blokken af. Het is best veel werk per blok (ongeveer een uur), maar het blijft leuk want het is iedere keer iets anders. Alhoewel, sommige blokken zijn behoorlijk saai: alleen maar vasten heen en weer haken. En straks ga ik enorm spijt krijgen van dit project, als ik de draadjes af moet hechten en alles aan elkaar moet zetten. Maar goed, zo ver zijn we nog lang niet.
Ik zal proberen regelmatig een update te geven van de deken (in de vorm van een foto bijvoorbeeld).

5 reacties:

 1. Ik vind hem super hoor en ik heb het boek ook, het is goed idee , ik heb mij nu voorgenomen dat kerstkussen uit te werken tot een kerst deken,garen is er al maar er komen steeds van die leuke projecten tussen door ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leeeeeuk :D Ook leuk om cadeau te geven aan iemand (aan een koukleum :P).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het prachtige kleuren. Ik doe altijd als ik blokken haak: draad meteen afhechten. Blok duurt dan ietsie langer maar het scheelt ZO veel werk later. Daar doe je voordeel mee kun je het meteen aan elkaar haken/naaien. Groetjes Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super project..hoeveel nog tegaan??
  en je kan ze nu toch al aan elkaar zetten en de draadjes af hechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. thnx voor de complimentjes :D

  @Laura het is iets te veel werk om het kado te doen hihi ;)zou wel gaaf zijn, maar kussen is dan beter ofzo ;)

  Ja draadjes gelijk afhechten zou een goed idee zijn, maar vind het zo vervelend dat ik het steeds niet doe enzo, snij ik mezelf mee in de vingers maar goed.

  @jolanda moet er nog 180 (iets minder nog, want sommige staan er dubbel in met andere kleuren). Zet ze nu nog niet aan elkaar omdat ik aan het eind de volgorde wil bepalen zeg maar :) zodat het mooi verdeeld is.

  BeantwoordenVerwijderen