29 september 2011

Dag 499: Diner


Één van mijn doelen is om een romantisch 3-gangen diner voor René te maken (Doel 23). Oorspronkelijk had ik dit bedacht omdat het me gewoon leuk leek. Leuk, om eens uitgebreid te koken voor m’n lief.
Nu heb ik afgelopen zaterdag dit doel uitgevoerd, maar eigenlijk met een hele andere insteek. Ik voelde me een beetje schuldig dat ik de laatste tijd weinig aandacht aan vriendje besteed: ik werk de hele dag en val ’s avonds extreem vroeg in slaap. Als we film gaan kijken val ik gewoon halverwege in slaap, lekker gezellig dus. In het weekend zijn we natuurlijk wel de hele dag samen, maar dan doen we vaak ook een beetje ons eigen ding. Dus ik bedacht vorige week dat het wel leuk zou zijn om als verrassing een diner te maken voor René.
Nadat we hadden gewinkeld in Utrecht (en ik de jas van mijn dromen heb gekocht) ben ik boodschappen gaan doen. Vriendje dacht dat ik gewoon het avond eten ging maken, en dit dacht hij tot het moment dat hij aan tafel schoof en zag dat de tafel toch wel wat uitgebreider gedekt was. Ondanks dat ik dus had gezegd dat ik een diner ging maken, was hij dus toch verrast! Erg leuk!

Ik had niet al te ingewikkelde dingen bedacht, omdat ik niet een uur aan het koken wou zijn.
Vooraf hadden we carpaccio, als hoofdgerecht biefstuk met champignon en uitjes, gebakken aardappeltjes en een salade en als toetje appelcrumbel met vanille-ijs en slagroom (dat is goddelijk, laat even een berichtje achter als je het recept wil).

Het was erg lekker, gezellig en romantisch!Plaatje van hier

2 reacties:

  1. Wat lief van je zeg, leuk idee :) En dat recept zou ik wel willen hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn mail doet raar, maar ik wil je even bedanken voor het recept! (dan maar op deze manier)

    BeantwoordenVerwijderen