22 juli 2012

Dag 797: Broers en Zussen

Do you have siblings? Talk about them


De trouwe lezer (en ik denk ook de minder trouwe lezer ;)) weet het antwoord al: ja ik heb siblings (Broers en zussen).
Ik heb een grote zus, van 32 jaar, 8 jaar ouder dan ik ben, en een grote broer van bijna 30 jaar, 6 jaar ouder dan ik ben. Je zou dus kunnen stellen dat ik een echt nakomertje ben. En daar is niks mis mee, want nakomertjes worden stiekem wel een beetje verwend ;)
Mijn zus is getrouwd en heeft 3 dochtertjes, waarvan de jongste nog geen maand oud en de oudste nog geen 4.
Mijn broer is ook getrouwd (nu ruim een jaar) en krijgt in augustus zijn eerste kindje, ook een meisje (dus straks ben ik tante van 4 meiden, super leuk!!).

Vroeger vond ik mijn broer en zus altijd HEEL GROOT. Alsof ze al volwassen waren, maar nu ik het nareken, waren ze meestal pas 14, of 18 ofzo (ligt eraan wanneer). Een beetje jammer aan dat leeftijdsverschil is dus dat ik vroeger niet een super hechte band met m'n broer en zus had. Ja, ze waren m'n broer en zus, en dat was prima en gezellig, maar we waren geen vrienden, zoals ik dat zie bij vriendlief en z'n broertje, die maar 2 jaar schelen.
Nu ik steeds ouder wordt, wordt dat verschil steeds minder groot, en groeien we meer naar elkaar toe. En dat vind ik wel heel gezellig!

2 reacties:

  1. Dat is leuk om te lezen als moeder van 3 kinderen waarvan 1 ook een nakomelingetje is. Hij wordt schandalig verwend door zijn grote zussen maar verder staat hij vrij ver af van hun leefwereld , wie weet als hij straks ouder is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik ben zelf ook 'nakomertje' mijn zus is 11 jaar ouder en mijn broer 4 haha

    BeantwoordenVerwijderen