24 juli 2012

Dag 799: Naaimachinehoes

Toen ik mijn naaimachine gekocht had, gooide ik op Twitter de vraag wat ik er mee moest maken.
Meerdere mensen kwamen met het idee om een hoes te maken voor de naaimachine. Dan staat hij geen stof te happen, kun je je leuke steekjes uitproberen, en het zijn vooral rechte stukken naaien. Iemand stuurde me deze tutorial van YouTube.
Maar ik moest eerst nog vanalles haken, en toen ging ik nog een uiltje naaien, maar vorig weekend vond ik eindelijk de rust om een naaimachine hoes te maken.
Ik zocht 4 leuke stofjes uit die een beetje bij elkaar staan en ging aan de slag.
Gedurende het naaien kwam ik er steeds meer achter dat ik nog echt wel wat moet oefenen met opmeten. De hoes is namelijk veel te wijd geworden (of ik moet minder naadmarge gaan rekenen). Ook is 'ie veel te hoog geworden, dus er zit een enorme zoom in de onderkant.
Ik maakte er voor de makkelijkheid (ahum ahum) nog een zakje aan waar het voetpedaal in kon (dat had ook wat strakker gekund :P), en een elastiek waar ik de gebruiksaanwijzing in kan hangen. In de gebruiksaanwijzing staat namelijk ook de draadspanning voor iedere steek, heel handig!


Hij is dus niet perfect, maar ik vind 'm wel leuk en vrolijk! En hij doet z'n werk: de naaimachine stofvrij houden en een goede opberplek zijn voor het voetpedaal en de gebruiksaanwijzing!

7 reacties:

 1. Oh leuk, ga ik ook maken....

  (nog tips?? :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Esther,
  Dank voor je aardige berichtje dat je op mijn blog hebt geschreven. Je hebt zelf zo'n leuke website net zoals deze post. Prima idee om een hoes voor je naaimachine te maken, het is meer een vrolijke tas! Goed gelukt vind ik.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke hoes hoor, en aldoende leert men zei mijn naailerares altijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor je eerste project is dit echt wel mooi hoor!
  Zo als mijn voor gangster al zei"aldoende leert men"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet verkeerd voor een eerst keer.... Hij is erg leuk geworden complimenten

  BeantwoordenVerwijderen