2 november 2011

Dag 533: Day Zero update

Omdat ik al een tijdje over dag 500,5 heen ben (zo'n 33 dagen, om precies te zijn), en dus al over de helft ben van mijn Day Zero project lijkt dit me een goed moment voor een korte up-date.

Helaas heb ik niet heel veel nieuwe doelen gehaald. Dat komt omdat ik druk ben met andere dingen, en ik er eigenlijk niet continu aan denk. Maar de lijst weer eens doorlezen herinnert me er weer aan en er staan best leuke dingen op die ik deze vakantie wel zou kunnen doen!

Er zijn wel een aantal doelen waar ik mee bezig ben en laat ik maar gewoon het lijstje langs lopen.

Ik ben nu dik jaar bezig met mijn co-schappen (oke, ik ben dik over de helft) en heb nu 4 weken vakantie. Ik hoef nog maar 17 weken co-schappen te lopen, exclusief vakantie, dat is t/m 5 april 2012. Dat schiet al heel erg op! Als ik hiermee klaar ben moet ik mijn keuze onderzoek gaan doen en daarna keuze- en oudste co-schappen. Deze vier weken leken mij een mooie tijd om die laatste fase eens te gaan regelen en daar ben ik nu dus druk mee bezig. Ik wil graag mijn keuze onderzoek bij de psychiatrie doen en mijn keuze co-schap bij kindergeneeskunde. Mijn oudste co-schap wil ik op de SEH doen, met een SEH-arts dus. Dit alles, omdat ik denk dat ik huisarts wil worden. Tot zover  doel 8.
Hoe het dan gaat met de co-schappen...ik vind dat het wel goed gaat. Maar helaas heb ik bij 3 co-schappen een iets mindere beoordeling gekregen (uiteindelijk wel goed, maar een competentie beneden niveau), dit omdat ik te weinig vragen stel en te bescheiden ben. Daarom moet ik dus een assertiviteitscursus volgen. Om nu te zeggen dat ik mijn co-schappen niet goed doorloop is natuurlijk onzin (doel 7), maar zo weten jullie hoe het er voor staat.

Het afvallen (doel 10) gaat erg goed. Ik ben nu 10 kilo afgevallen en ik vind dat er nog 3 kilo af moet. Dus ik moet die 15 eigenlijk in 13 veranderen, maar ik ben er bijna! Ik heb me begin deze vakantie ingeschreven bij de sportschool en ik wil gedurende deze 4 weken iedere dag sporten, als ik kan. Dan moeten die 3 kilo er zo afvliegen!


Nieuwe gerechten proberen...volgens het lijstje heb ik er 11 (doel 18) maar ik heb geen idee meer welke dat zijn. Ik probeer vrij regelmatig iets nieuws, maar denk niet dat ik er al 26 heb. Vrij zeker ben ik wel van deze 3 nieuwe gerechten:
Pastasalade met zalm en appel: pasta, gebakken zalm, appel en honing-mosterd dressing en klaar is kees. Verder gooi ik er nog ui en paprika doorheen en af en toe tomaat en soms champignons. Varieer zoals je het zelf lekker vind.
Pastasalade met rouwe ham en pesto: pasta, gebakken stukjes kip, rouwe ham, paprika, rucola, tomaat en ui en rode pesto, alles door elkaar gooien :)
Risotto met vis: Dit is iets wat ik al vaak bij mn ouders gegeten heb maar nu eindelijk zelf heb leren maken. Risottorijst maken in 0,25l witte wijn en verder water, champignons, vis, paprika en parmesaanse kaas. Jummie!
Oh en op dit moment maak ik voor het eerst zelf stoofperen en heb ik Cranberry compote gemaakt. Ik laat later weten hoe het was!

Op dit moment lees ik het Bernini Mysterie en daarmee ga ik dus doel 50 halen.
Ook deze zomer en lente waren mijn teennageltjes vrolijk roze, dus doel 74 gaat de goede kant op.
Margriet en Raymon zie ik (bijna) iedere maand dus ook doel 94 gaat erg goed en natuurlijk doe ik iedere zondag Ten things on a Sunday (doel 100), of ik haal ze later in. Alleen deze zondag nog en dan is dat afgelopen.

Doordat ik verhuisd ben zijn er ook twee doelen niet meer van toepassing, namelijk doel 55 en 56. Ik heb nu zelf een wasmachine en een strijkplank dus geen reden meer om dat bij m'n ouders te doen, en rené z'n kleren strijk ik altijd braaf. In ruil daarvoor doet hij stofzuigen.

2 reacties:

  1. wat goed 10 kilo eraf zeg!! En fijn dat je huisarts gaat worden, houd ik het nog ff vol bij de mijne ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, pastasalade met zalm en appel lijkt me wel lekker.

    Ik vind het wel goed gaan hoor, als je dat allemaal zo opnoemt :)

    BeantwoordenVerwijderen