17 februari 2013

Dag 1043: Zpagetti Restjes

Toen ik het hoesje voor mijn e-reader ging maken, werd ik weer geconfronteerd met de enorme hoeveelheid restjes Zpagetti. Het grote nadeel van Zpagetti is dat je voor een klein project al best veel nodig hebt. Met iets minder dan een halve bol kan je al niet veel meer doen. Daarom ben ik opzoek gegaan naar projecten die je met kleine stukjes Zpagetti kan maken.

Een groot project, maar waar je denk ik niet veel garen voor nodig hebt (wel veel verschillende kleuren), omdat je het niet haakt: een kleedje gemaakt met behulp van een Hula Hoop.

Bron

Kleine potjes kun je er nog wel mee omhaken, voor bijvoorbeeld een waxinelichtje, of als pennenbakje.
Bron

Een van de eigenschappen van Zpagetti is dat het rekbaar is. Ideaal dus om een haarband van te maken!
Bron
Je kan er ook zo'n gave ketting mee maken! Helaas geen tutorial, wel veel voorbeelden door Nancy.
Bron

Ook kun je er armbandjes van maken, zoals deze leuke met hangers. Of een gevlochten met kralen.
Bron
Alvast de zomer in je bol? Je kunt ook je teenslippers flip flops opleuken met Zpagetti!
Bron

En natuurlijk kun je hoesjes maken, voor je e-reader, tablet, laptop, en alles wat je nog meer kunt bedenken! Heel simpel: haak een rij losse zo breed als het voorwerp wat in het hoesje moet. Haak vasten rondom de losse ketting. Haak verder in de rondte totdat het hoesje de gewenste hoogte heeft.
2 reacties:

 1. Wat een leuk stukje! Ik heb ook zoveel restjes zpagetti liggen! De ketting is heel gemakkelijk te maken hoor! De ketting op de gewenste maat maken, daar de stukjes aan elkaar naaien (met de hand, knopen kan ook, maar dan wordt het zo dik) en dan een klein stukje zpagetti 'uitrollen' en erover heen doen. Eerste stukje met een dikke naald erdoorheen halen en klaar! Er staat bij mijn eerste stuk over de kettingen een link naar een tutorial, mocht je er niet uitkomen!
  fijne zondag! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets had ik bedacht inderdaad! Leuk :D Kun je het linkje geven van de tutorial? (of van het blogje waar het in staat, ik kan het niet vinden!)

   Verwijderen