2 januari 2013

Dag 997: Happy Birthday To Me!

2 januari 1988, dat is mijn geboortedatum. Nu is het 2 januari 2013, wat betekend dat vandaag mijn 25e verjaardag is! Vandaag moet ik voor het eerst in 25 jaar werken op mijn verjaardag. Maar gelukkig komen vanavond mijn lieve ouders en schoonouders om een stukje taart te eten (ik weet wel hoe ik mensen moet lokken ;)).

En omdat vandaag feest is, zal ik ook wat lekkere hapjes met jullie delen. Jullie zijn natuurlijk allemaal massaal aan de lijn zo aan het begin van het nieuwe jaar, maar soms moet je zondigen toch? En wat is er nou beter dan zondigen met een appelhapje? Op deze manier is het absoluut niet gezond, maar wel erg lekker! Hier vier manieren om te genieten van appel!

Appelbol
Een recept waar ik geen linkje van heb, maar wat vast wel ergens op internet staat. Heel snel en oh zo lekker. Neem een appel, haal met een appelboor of met een mesje (kijk uit voor je polsen!) het klokhuis eruit. Zet de appel op een blakje bladerdeeg. Vul het gat op met suiker, gemengd met kaneel, en als je het lekker vindt ook wat rozijntjes. Leg een plakje bladerdeeg bovenop de appel en pak hem goed in. Een kwartier tot half uur in de oven op 200 graden.


Mini appelhapjes
Snijdt een appel in plakjes. Rol 1 plakje samen met wat suiker en kaneel in zo'n croisant driehoekje (van bijvoorbeeld Danerole). 11-13 minuten in de oven op 180 graden. Nog niet geproefd maar klinkt echt geweldig!

Apple Crumble
Voor 8 personen heb je nodig:
225gr bloem, 125gr basterdsuiker, 125gr boter, 1 kilo appels, een snufje zout, rozijnen, kaneel en nog wat extra suiker. Voor het deeg smelt je de boter, en roer je de bloem, de suiker en het snufje zout er doorheen tot het kruimelig is. Schil de appels en snijdt ze in stukjes. Meng de appels met de extra suiker, het kaneel en de rozijnen. Doe de appels in een ovenschaal en kruimel het deeg er overheen. Daarna 50 minuten in de oven op 200 graden. Dit is goddelijk als het nog warm is samen met vanille of slagroom ijs!

Appel met kaneel en suiker
Een lekker tussendoortje: snijdt een appel in stukjes, meng het met kaneel, suiker en rozijnen. Smullen maar!

5 reacties:

  1. Gefeliciteerd!!! jammer dat je moet werken, maar vanavond dan maar extra inhalen! Je recept ziet er heerlijk uit!! liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd...hele fijne verjaardag. En deze appel recepeten passen wel in mijn appel dieet hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van harte gefeliciteerd Esther. En een hele mooie dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog gefeliciteerd! Leuke avond gehad? Klinkt allemaal erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen