8 januari 2013

Dag 1003: Day Zero Project

Als je de titel hebt gelezen, weet je dat dit dag 1003 van dit weblog is. De dagen telde ik niet zomaar, dat was voor mijn Day Zero Project. De missie? 101 doelen in 1001 dagen. En het is nu Dag 1003, dus mijn Day Zero Project is officieel ten einde gekomen!

De laatste tijd heb ik weer met enige regelmaat wat updates gepost, maar nu de eindstand.
Gehaald: 66 doelen
Niet gehaald: 32 doelen

Terwijl ik mijn lijst bijwerkte kwam ik tot wat ontdekkingen. Ik heb nooit het laatste doel bedacht, dus ik had niet eens 101 doelen om te halen. En een aantal hele simpele dingen heb ik niet gehaald.
En dat is ergens best wel stom. Maar op het moment dat ik die lijst maakte had ik niet zo veel te doen. Toen herontdekte ik (door Day Zero Project) het haken weer, en was opeens al mijn tijd weg. Helemaal toen ik ook nog met mijn co-schappen begon.
Een aantal stomme dingen die ik niet gehaald heb:
- Een brief in een fles versturen hoeveel moeite is dat nou helemaal?
- Kolonisten van Katan spelen met mijn eigen spel spelen. Dat spel staat dus al een hele tijd in het plastic in mijn kast!
- Chips en M&M's in porties verdelen Hoe moeilijk kan het zijn? Ik heb geen zelfbeheersing.

Helaas is het afvallen ook niet gelukt. Ik heb mijn streefgewicht nooit bereikt en ondertussen ben ik weer aangekomen. Een voornemen dus voor dit jaar.
En ook regelmatig fotos maken lukt me niet, of 's ochtends een liedje zingen. Of zo simpel als bij m'n opa en oma op visite gaan. Dat ga ik alsnog wel doen, omdat dat gewoon wel aardig is, maar er zijn om de een of andere reden altijd betere dingen om te doen. Het is natuurlijk niet dat ik ze nooit zie he.

Nog iets wat ik wel behaald heb: films kijken met iedere letter van het alfabet! Oke ik heb de Q niet gehad, maar dat vergeef ik mezelf. 25 van de 26 vind ik een hele goede score, en er zijn niet echt goede films met een Q. Ik wou Quantum of Solace kijken, maar na Casino Royale besloot ik nooit meer een James Bond film te kijken. Wel zag ik dat ik de Z nog niet had ingevuld. Op vakantie hebben we Zombieland gekeken. Een geniale film, over zombies maar wel heel grappig! En ja, op Amerikaanse televisie, dus met om de 5 seconde reclame.

Er zijn drie doelen die ik niet echt kon indelen in gehaald of niet gehaald. Ik had namelijk van begin af aan al niet een duidelijke spaarpot. Ik deed wel geld in een spaarpot, maar het kwam regelmatig voor dat ik een paar losse euro's nodig had, dus die haalde ik daar dan uit. En in de loop van de tijd is dat bedrag halen ook minder (of niet) belangrijk geworden. Het was meer een soort leuke, enorm lange, to do list!

Ik vond het heel leuk om te doen, maar heb wel gemerkt dat ik naar loop van de tijd steeds minder actief er mee bezig was. Toen ik actiever begon te bloggen, heb ik Day Zero ook weer een beetje opgepakt, maar een hoop doelen zijn minder belangrijk geworden. Ik heb er in ieder geval een leuke blog aan overgehouden (vind ik) en ook een aantal dingen door gedaan die ik anders nooit zou doen!


1 reacties:

 1. Wat goed dat je toch zoveel doelen hebt gehaald!
  En nou ja, ook niet gek dat je met je co-schappen niet alles hebt gehaald!
  Je bent en blijft een mens en het overgrote deel heb je ondanks je drukke leven wel gehaald.
  Knap hoor.....
  Het is ook niet heel belangrijk toch.
  Net wat je zegt: door de tijd heen worden dingen minder belangrijk en zo zie je dat je ook groeit.....want wat eerst heel belangrijk voor je was, wordt minder belangrijk en ga je met de dingen heel anders om.
  Leuk om te lezen hoe je het hebt ervaren.
  Fijne dag en groetjes,
  Corien.

  BeantwoordenVerwijderen