6 januari 2013

Dag 1001: Envelopes

Woensdag was mijn verjaardag. Mijn lieve ouders en schoonouders kwamen langs, en lief vriendinnetje S is ook een stukje taart komen eten. Super gezellig en enorm verwent. Door hen, maar ook door mijn lieve vriendje en huisgenootje!
Vriendlief had zelf een super leuk pakket aan cadeautjes samen gesteld! Niks wat op m'n lijstje stond, maar wel helemaal wat ik leuk vind! Kaarten, een magneet-boom, oorbellen (oke die had ik wel gevraagd) en een enveloppenmal. Ja, een enveloppenmal! Iets waar ik weleens serieus naar gekeken heb, maar niet heb gekocht omdat ik het stiekem toch wat te duur vond.
Hij was verbaasd dat ik gelijk wist wat het was, maar des te meer blij met zijn keuze! Hij had al die leuke post hier binnen zien komen, en dacht: zulke enveloppen moet zij ook kunnen maken! Ik ben zo blij als een kind, dat snap je.

Maar niet iedereen heeft natuurlijk zo'n geweldige enveloppenmal, dus daarom een aantal ideeën om enveloppen te maken. In de breedste zin van het woord; van echte enveloppen tot tasjes in een enveloppenvorm.

Om makkelijk te beginnen, staan hier gratis printables voor enveloppen!

Bron
Je kan ook een bestaande envelop opleuken door een foto of plaatje aan de binnenkant te plakken!
Bron

Hier staat uitgelegd hoe je zelf een enveloppenmal kan maken, en ook hoe je daarmee geweldige vlopjes kan fabriceren!
Bron

Wat is er nou leuker dan om een brief naar je lief in een envelop van een hart te doen? (Dit plaatje heb ik niet zelf gemaakt, maar meer dan dit plaatje is er niet, geen site waar het aan vast zit)


Enveloppen lenen zich uitstekend om geld te geven. Een zelfgemaakte envelop is dan nog beter. En helemaal mooi als het een genaaide envelop is!
Bron

Muntjes en andere kleine spulletjes (een naaisetje bijvoorbeeld) kan je ook in dit schatte kleine envelopje doen. Is gelijk iets meer portemonnee achtig.
Bron

Je kan ook spullen opbergen in enveloppen. Grote enveloppen voor om je tablet of telefoon, met een mooie grote knoop!
Bron

Je kan ook, heel chique, een envelop maken van leer. Maar dan dus als clutch! En het staat hier ook nog gewoon uitgelegd hoe dat moet! Ik heb nog nooit iets met leer gedaan, maar als iemand het probeert: laat me weten hoe het wordt!
Bron

En tot slot een envelop van vilt. Maar je kan het natuurlijk ook van een andere stof maken met een gaaf printje! Ook hier heb ik geen andere link van, dan die van dit plaatje (wat ik niet zelf heb gemaakt).


Dus: geen brieven meer in saaie enveloppen! Veel plezier met maken. Ik zie graag foto's, dus schroom niet om een reactie achter te laten met een linkje van je resultaat!
Op dit pinterest bord verzamel ik envelop ideeën, dus kijk gerust. Er staan ook twee templates op voor een envelop die je op A4 kunt printen, altijd handig. 

5 reacties:

 1. ben onder de indruk hoor ! superleuk
  ik ga zeker wat met deze info doen

  groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk. Ik ben gister creatief bezig geweest met mijn Craft kit. Beetje papercubes gemaakt enzo. Maar deze enveloppen ga ik ook maar doen! Ik check je pinterest ook es!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke ideetjes voor envelopjes. Ga het zeker gebruiken. Weer een dingetje op mijn todo lijst......

  Groetjes, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen