31 mei 2012

Dag 745: Cijfertjes

Een paar weken geleden had ik het met Creadientje en Lutje over pageviews. Zij Creadientje had er wel 400 en Lutje zat geloof ik ook over de 100! Cijfers waar ik alleen maar over kon dromen, ik had er meestal rond de 40, en één enkele keer 70.
Zij gaven me de tip om eens wat dingen te linken op Annemaries blog. Dus de volgende zaterdag ging ik aan de slag, en linkte wat fotos.
En dat had het gewenste effect! Mijn pageviews zijn vervijfvoudigd! Waren 70 volgens eerst nog een absolute piek, nu is 80 pageviews een dip! Super leuk natuurlijk, want ik blog natuurlijk voor de lol, maar veel volgers/lezers/kijkers is toch wel erg kicken!
Toen plaatste ik ook nog het uilen patroontje online, wat vervolgens weer op Freubelweb (en Ravelry) kwam en ik bereikte de absolute top van 428 pageviews! Misschien is dat voor jullie alsnog weinig, maar als je van 40 komt, zo'n twee weken geleden, vind ik het echt geweldig!


En waar komen die gluurders dan eigenlijk vandaan?
Nou...van de hele wereld! De meeste komen natuurlijk uit Nederland, maar op de tweede plaats staan de Verenigde Staten (zou dat komen omdat ik het patroontje ook op Pinterest gepind heb? Of alleen door Ravelry?), gevolgd door België, Duitsland en Engeland.
Maar ook zijn er pageviews vanuit Rusland, Spanje, Argentinië, Frankrijk en Italië! Echt heel gaaf.
Overigens heb ik nog geen Engelse reacties of iets ontvangen. Al denk ik ook dat ze er weinig van snappen, behalve het Engelse haakpatroon.

Ook altijd wel grappig, hoe hebben mensen mijn blog gevonden?
Nou vier van de 10 zoektermen zijn ongeveer hetzelfde: rode pand of kleine panda (met en zonder de er voor). Allemaal dankzij dit leuke beestje.
De andere 5 zoektermen vind ik wel wat grappiger maar ik weet precies waar ze vandaan komen: Bambi labels printen, Haken deken, Mary Jane schoenen grote maat, rode schoenen en gedekte high tea tafel.
De tiende zoekterm vind ik wel bijzonder, ik kan me geen blog herinneren die daar over gaat: Taart doormidden snijden. Als iemand een idee heeft, laat dan even een berichtje achter!

Hopelijk houdt deze lijn zich aan, en komen er ook nog meer reacties, want reacties krijgen is óók héél leuk!

6 reacties:

 1. Ik vind het ook altijd leuk om veel bezoekers te hebben, ook al blog ik voor de lol. Ik heb ook niet zo heel veel bezoekers, maar ik blog ook (nog) niet zo heel veel. Snap dat je daar blij van wordt! Motivatie om verder te bloggen denk ik dan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervolgens kan je ook nog je google hits vergroten door met goede tags te werken. Er is nog veel optimalisatie mogelijk. Dit is de kracht van online marketing :) Neem ook eens een kijken bij google analytics!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, leuke zoektermen! Ik sta er soms ook echt versteld van waar al die bezoekers vandaan komen. Ik had een post over dat EK kratstoeltje geschreven en BAM; 200 bezoekers op een dag! Zo grappig hoe dat werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg :) Al is er wel een verschil tussen pageviews en unieke bezoekers, maar ik geloof dat je dat niet bij die standaard statistieken kan zien. Stel, jij kijkt tien keer per dag op je blog, dan staat dat bij pageviews als tien en bij unieke bezoeker als één. Dus als er honderd pageviews zijn, zijn dat geen honderd bezoekers. Niks ergs aan ofzo, maar ik wilde het verschil even uitleggen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je ineens zoveel bezoekers hebt :D Ik word daar ook altijd helemaal vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen