25 mei 2012

Dag 739: Verjaardag

Toen ik dit portemonneetje had gemaakt, liet mijn zus tussen neus en lippen door weten dat ze ook wel graag zo'n portemonneetje wou, voor haar klein geld (oke dat was absoluut niet tussen neus en lippen door, ze zei het gewoon, met uitroeptekens erachter, op twitter ;)). Maar...dan wel in andere kleuren.

Nu had ik nog zo'n metalen knipding, dus dat was geen probleem. En het mooie (voor haar dan) was ook nog dat ze bijna jarig was.
Dinsdag was ze jarig, en dat vierde ze donderdag, op hemelvaartsdag. Dus een mooie gelegenheid om dat portemonneetje kado te geven. Met nog wat andere dingen, maar dat is niet zo heel belangrijk.
Dit knipding was rond, dus het model moest iets anders worden. Na wat proberen, leek het me het handigst om gewoon twee grote cirkels te haken en die dan aan elkaar vast te haken.
Daarna heb ik mijn moeder lief aangekeken om met een heel vrolijk stofje, wat ik op de Koninginnedagmarkt had gekocht, een voering te maken. Niet dat ik dat zelf niet kan, maar ik dacht: het is steviger met de naaimachine, en met de hand naaien vind ik vervelend. En mijn moeder dacht: dat is een veel te klein stukje om met de naaimachine te doen, dat doe ik wel even met de hand. Nou dat kwam mij wel goed uit, aangezien zij het ook iets sneller en netter kan dan ik.
's Avonds nog het knipding erop gemaakt, en weer een leuk portemonneetje af!5 reacties:

  1. oo ik ook! Erg leuk! Ga je ze in de verkoop doen. Zo niet, waar komen die beugels vandaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk is ie he! De andere cadeautjes waren ook erg leuk, vooral de stapel tijdschriften komt met dit mooie weer goed van pas :)

    BeantwoordenVerwijderen