29 mei 2012

Dag 743: Stempelen

Op Pinterest en Twitter zag ik het al een tijdje voorbij komen in de meest geweldige vormen en afdrukken en ik wou het heel graag zelf maken: Stempels!
Of ik wou het niet per se zelf maken, kopen was ook goed. Maar daar bleek toch wel een aardig prijskaartje aan te hangen en het leek me dat ik dat zelf ook wel moest kunnen maken. Desnoods uit aardappels! Na wat meer researchs op pinterest, en twitter (jemig Esther, heb je wel een leven? nou....ja hoor), wist ik wat ik nodig had. Gutsjes en gummen.
Opzich had ik het zelf wel kunnen bedenken, maar gutsjes waren een beetje verdwenen uit mijn geheugen.
Na nog meer geweldige plaatjes gezien te hebben, ben ik dan eindelijk op zoek gegaan naar gutsjes.
De plaatselijke hobbywinkel had ze niet meer, en op internet zag ik alleen maar sites met enorme verzendkosten, dat ik dat niet de moeite waard vond. Ik dacht dat een bouwmarkt het wel niet zo hebben, in ieder geval niet zo fijn als dat ik ze zocht dus ik bedacht dat ik wel naar de Pipoos ofzo zou gaan. Maar als ik eenmaal een idee in m'n hoofd heb wil ik het ook gelijk uitvoeren, dus toch de dag erna naar de Praxis gegaan. Daar lag een heel mooi setje met gutsjes in verschillende maten en vormen en kleine mesjes met allemaal gekke vormen. Even dacht ik nog dat het te groot zou zijn, maar het scheelde 5 euro met de Pipoos en veel verzendkosten dus ik wou het er wel op wagen.
Bij de Hema kocht ik 10 gummen en de dag erna ging ik aan de slag.
Eerst wat plaatjes zoeken, want echt goed tekenen kan ik niet. Uitprinten, uitknippen, overtrekken op de gum en gutsen maar!
Ik begon met Pacman...dat leek me simpel, maar ik ben  er nu al achter dat een cirkel gutsen het lastigst is. Daarna een snor en het spookje. Het ging steeds beter en ook de kleine oogjes lukte me.
Tot slot gutste ik nog een cupcake en een uil. Die laatste twee ben ik best wel trots op, dat ze zo goed gelukt zijn! Dat had ik nooit gedacht!
Conclusie: dat setje van de Praxis werkt prima en het is SUPER leuk om te doen! En vrij eenvoudig ook! En ik wil nog wel de letters kopen van Studio Stationary. Want letters moeten gewoon netjes zijn.
Volgende stap een eigen ontwerp maken?


Ik had de slag van het stempels-maken zo te pakken, dat ik nadat ik deze blog inplande ook nog deze leukerds maakte


en ja dit zijn geen hele hoogstaande foto's


4 reacties:

  1. Ik vind ze super geworden (ben gelijk geïnspireerd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tot nu heb ik me nog steeds ingehouden om stempelgerelateerde dingen te kopen maar nu jij zegt dat het echt niet moeilijk is....... Nee sas, niet doen :D

    Ze zijn goed gelukt zeg!

    BeantwoordenVerwijderen