11 mei 2012

Dag 725: Rode panda


Dit is een rode panda, ook wel kleine panda genoemd. De rode panda is de enige nog levende soort van zijn familie, de katberen. Buiten dat hij dus tof is omdat hij heeft overleefd, is die ook tof omdat....nou ja kijk zelf maar! Dat hoofd is te grappig en je wordt gelijk vrolijk. Als je meer vrolijke plaatjes wilt zien, moet je maar even googelen op Rode Panda, dan zie je ook dat hij ook nog eens heel pluizig is! Trouwens, zo goed in overleven is die niet, want ook de Rode Panda is een bedreigde soort, maar dat ter zijde.
Nu is mijn vriendje ook enorm fan van rode panda's en hij vond dat ik zelf maar eens een haakpatroon moest ontwerpen. Na een klein beetje research kwam ik al snel tot de conclusie dat er geen patronen van rode panda's zijn, dus ben ik aan de slag gegaan.
De eerste uitdaging was om rode panda rood te vinden. Of eigenlijk bruin. Maar het is gelukt!
Het lijf, de pootjes en de staart haken was niet heel moeilijk. Maar om de juiste rode panda uitstraling op het gezicht te krijgen....dat heeft me wel wat tijd gekost. Die wangen zijn lastig te ontwerpen, en dat tongetje moest er toch eigenlijk ook wel bij. Ja en hoe doe je eigenlijk die wenkbrauwen?
Vriendlief heeft heel goed geholpen door er regelmatig zijn kritische blik op te laten vallen en zie hier het resultaat. Hij lijkt op de foto wel veel bozer dan in het echt.

Binnenkort het patroon uitwerken dus

4 reacties: