20 mei 2013

Dag 1133: Wit en roze

Ik zing bij een koor, en daarmee hebben we met enige regelmaat kleine optredens. Vorig jaar waren we in de opmars naar een grote voorstelling, dus bij de kleine optredens zongen we daar liedjes uit. Het was een beetje een duistere, gothic-achtige voorstelling dus de kleren waren zwart met wat gekleurde details.
Dit jaar zijn we met heel ander repetoire bezig, en daar hoort natuurlijk ook andere kleding bij. Voor de zomer althans, want het schijnt nogal te wisselen wat we aan moeten.
De kledingcommissie (ja serieus) heeft bedacht dat we witte kleding moeten, met roze accessoires. Nu heb ik niks wits in mijn kledingkast. Althans, niet iets wat volledig wit is, of waar ik dan ook nog een broek bij heb. Want ja wit wordt vies en ik ben een knoeikont dus dat gaat niet zo goed samen.
Omdat die outfits nog al vaak schijnen te veranderen leek het me leuk (en financieel voordeliger) als ik zelf iets zou maken. Op Pinterest had ik eerder al deze hele eenvoudige tutorial gezien voor een tuniek-jurkje. Ik heb al precies zo'n jurkje in mijn kast liggen, dus dat was simpelweg overtrekken.

Ik kocht stof (voor veel te veel geld, maar dat heeft iets met assertiviteit te maken) en ging aan de slag. Via Twitter had ik wat tips gekregen: Jersey/Tricot naaien met een zigzag-steek en speciale naalden op de machine, ook heel rustig naaien. Alles ging goed tot ik de zomen moest maken, de naaimachine ging irritant doen en de zoom werd minder netjes dan ik hoopte. Later had ik het daar met mijn moeder over en die zei dat dat precies de reden is waarom ze niet van Tricot naaien houdt, dat doet het blijkbaar altijd. Maar de draadspanning omlaag hielp een heleboel. Na 3 uur was ik de trotse bezitter van een jurkje. Zo eenvoudig en de stof is heel fijn en zacht!


Ik besloot om met een restbol zpagetti die ik heb liggen een ceintuur te maken (ik heb een groen gevlochten ceintuur bij dat andere jurkje dus die inspiratie kwam ook weer ergens anders vandaan), en een grote bloem te haken volgens dit patroon.


Ik ben blij en best een beetje trots op mijn creatie.

5 reacties:

 1. Super, daar heb je een leuke combi van gemaakt met de gehaakte accescoires!
  Het hangt ook een beetje van je naaimachine af, hoe het resultaat wordt. Inmiddels heb ik er ook een lockmachine bij, maar het zomen moet alsnog op de naaimachine. Ik heb er geen problemen meer mee, sinds ik een andere naaimachine heb. Al moet ik bekennen dat ze de laatste jaren schandalig weinig te doen gehad hebben. Daar gaat wel weer verandering in komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed gelukt!! Knap hoor ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de jurk is superrrr en zit als gegoten!

  BeantwoordenVerwijderen