8 april 2013

Dag 1093: Tulpenvrouwtje

Een aantal weken geleden vroeg Colors of my World of iemand een patroon van haar wilde testen. Daar had ik wel oren naar, ze heeft hele leuke patronen en had ik weer iets om te oefenen met de naaimachine.
Ik kreeg het patroon van een tulpenvrouwtje, en toen ik op een maandag vrij had (compensatie dag) ben ik aan de slag gegaan.
Ik zocht wat vrolijke, lente-achtige stofjes bij elkaar en ging aan het spelden en knippen. Iets wat altijd veel meer tijd kost dan ik van te voren denk (of er zelfs voor in plan). De patroondelen zijn heel eenvoudig, de naadtoeslag zit er al in en eigenlijk kan het niet missen.
Daarna begon het echte naaiwerk. Eerder heb ik al eens een matroesjka gemaakt, ook van één van haar patronen. Toen was ik nog wat onhandig met de naaimachine, maar nu ging het duidelijk een stuk beter.
En waar ik heel trots op ben: de voor en achterkant van de schoenen en "sokken" zitten gelijk, en bij beide benen ook ongeveer even hoog!
Leerpuntje voor mezelf is nog op een nette manier de benen aan het lijf krijgen, maar dat komt vast wel goed.
Het gezicht en het haar heb ik van vilt gemaakt, dat leek mij de mooiste manier omdat ik geen stof heb in de juiste kleur, en het nog wel lastig vind om stofjes zonder naad vast te maken.


Ik ben tevreden over het resultaat, het is een echt meisje. Wat ik met haar ga doen weet ik nog niet, misschien naar één van de goede doelen?

Colors of my World heeft een Nederlandse shop en een Dawanda shop met allerlei leuke dingen: naaipatronen, speelgoed en sieraden.


2 reacties:

  1. Ze is superleuk geworden, mooi patroontje! Ik heb nog weer eens een uiltje naar jouw patroontje gemaakt, staat op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen