10 september 2012

Dag 847: Een mand vol cadeautjes

Vorige week vrijdag was mijn beste vriendinnetje jarig. Op Pinterest had ik een leuk cadeau gezien: een schort in een pot, met je favoriete recept er aan. Leek mij een super leuk cadeau voor haar, aangezien ze graag in de keuken staat. Maar...dan wel een zelf gemaakt schort, leuke uitdaging op m'n naaimachine!
Dat had ik al een aardig tijdje voor haar verjaardag bedacht, en er kwamen steeds meer ideeën bij. Ik zag reusable paper towel voorbij komen, gewoon schattig, en ik bedacht me dat ik altijd nog eens de citrus onderzetters wou maken. Marie stuurde mij een patroon van een schort en daarbij kreeg ik ook een heel schattig mapje voor theezakjes, wat ik zo leuk vond dat ik hem na gemaakt heb (met toestemming hoor). Dus ik ging aan de slag, en uiteindelijk had ik een heel mandje vol.


Voor het schort heb ik een roze gestreepte stof gekozen, die heel goed past bij de roze broek die ze kocht voor de Gay Pride. Super stijlvol toch?


Met een klein randje langs de zak.

Voor het herbruikbare keukenpapier moest een stofje komen wat bij haar huis past. Oranje dus. Drukkers overal aan naaien, dat was eigenlijk nog het meeste werk!

Voor het theezakjes/pasjes mapje had ik alle stofjes nog in huis. Eindelijk kon ik mijn Chinese-poppetjes-stofje ergens voor gebruiken!En de onderzetters moesten natuurlijk ook met oranje tinten (rood en geel is oranje). Behoorlijk wat werk, want eerst heel veel rondjes en driehoekjes uitknippen. En toen...ieder driehoekje apart vast naaien! Maar het resultaat vind ik geweldig!


Er zaten nog twee dingen in het mandje, maar daarover later meer!

4 reacties:

 1. Wat een super leuke dingen! Ben benieuwd naar de andere 2 dingen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een leuke cadeau's zeg, mooi gemaakt!

  groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke spulletjes. Vooral the chinese things draw my attention! <3

  BeantwoordenVerwijderen