6 september 2012

Dag 843: Space Invaders

Wij wonen in een flat. Op de derde etage, met twee huizen per verdieping. Ik en mijn huisgenoten wonen in het ene huis, de buurvrouw in het huis er tegenover. In onze voordeur zit een raampje. Een raampje met gewoon doorzichtig glas. Een raampje waar onze buurvrouw zo door heen kan kijken, naar de gang waar wij doorheen moeten lopen naar de badkamer, of naar de wc.
We hebben een hele lieve buurvrouw hoor, maar ze hoeft ons niet in ondergoed door het huis te zien lopen. Of sowieso hoeft ze niet op een onbewaakt ogenblik naar binnen te kunnen kijken. Onze buurvrouw geeft ook pianoles, dus er komen ook leerlingen op onze verdieping. Die hoeven al helemaal niet naar binnen te kunnen kijken.

Daarom haden vriendlief en zijn vorige drie huisgenoten een foto voor het raampje gehangen, waar de jongens op staan, al glurend door het raampje. Een hele leuke foto, maar de hond van de buurvrouw leek er een beetje gek van te worden. Zodra hij op de overloop stond, of zodra hun deur open stond ging die blaffen (oke, het is een blafgrage hond, dus eigenlijk blaft hij altijd). Dat, plus dat drie van de vier mensen die op de foto staan hier al ruim een jaar niet meer wonen, maakte dat er al een hele tijd werd gezegd: er moet iets nieuws voor het raampje in de deur!

Deze zomer was het zover, vriendlief en ik bedachten dat iets cools geborduurd wel tof zou zijn. Mario bijvoorbeeld. Ik vond bij de Pipoos plastic borduurgaas (of hoe dat ook mag heten) en vriendlief ontwierp een plaatje. Mario had teveel pixels, dus het werd Space Invaders. Een maandje werk, en zie hier het resultaat.


Dus geen glurende buurvrouw, geen commentaar van bezoek en hopelijk geen blaffende hond meer.

Nu lijkt het net of we heel asociaal zijn, en onze buurvrouw stom vinden. Maar de buurvrouw is echt heel lief, en ze heeft zelf ook een kleedje voor haar raampje hangen.

4 reacties:

 1. Hey Esther! :)
  Wat toevallig zeg, wij hebben precies hetzelfde raampje in de deur, en ook nog dezelfde kleur blauw! ;)
  Groetjes,
  Marinke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik moest lachen om deze post!
  En ik vond het idee van die foto van glurende mensen ook wel erg geniaal :D
  Maar deze oplossing mag er ook wezen, space invaders geeft je instant credits :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slim bedacht en het ziet er onwijs leuk uit.
  Groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er super leuk uit!
  Erg leuk bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen