5 oktober 2011

Dag 505: Regenbooghaken

Via Twitter deed ik mee aan een regenbooghaakswap (oftewel #rbhs). Het is een soort van Sinterklaas: er zijn lootjes getrokken en je haakt iets (met regenboogkleuren) voor je lootje en stuurt dat op.
Zo’n twee maanden geleden werden de lootjes getrokken. Ik kreeg een heel leuk lootje, namelijk die van Freubelweb. Maar er was iets fout gegaan bij het lootjes trekken, en daardoor werd er wat geruild en kreeg ik dus iemand anders, namelijk NightEssie.
Ik ken(de) haar eigenlijk niet, maar gelukkig had ze een vrij duidelijk lootje. Ze wou iets gehaakt van natuurlijk materiaal, houdt van bloemen, Granny Squares en de kleuren roze, blauw en paars (en nog het eea). Nou had ik stiekem al een idee om te maken, wat toevallig ook Granny Squares bevatte, en ik hou van bloemen en van die kleuren. Het enige probleem was: ik had alleen maar acryl, niets natuurlijks aan. Dus ik naar de Pipoos om katoen te halen, in 3 onwijs mooie kleuren (en 1 iets minder mooie kleur, maar mooi om het wat minder fel te maken).
Diezelfde avond ging ik aan de slag en al vrij snel had ik alle granny squares af en kon ik de tas in elkaar gaan zetten. Ik bestelde een leuk stofje, waar een heel schattig labeltje bij zat. M'n mams kwam op een avond, en toen hebben we de voering erin genaaid, labeltje eraan (maakt het een beetje professioneel) en klaar is Kees, ruim een maand voor de uitpak dag (30 september). De tas heeft dus nog heel lang klaar gelegen om verstuurd te worden, het zou zielig zijn als ze er een maand naar moest kijken.
Een week voor de verzenddatum bedacht ik dat het nog wel leuk was een sleutelhangertje erbij te maken. Die heb ik zelf alleen niet op de foto gezet.
Zie hier, het resultaat, volgens mij is ze er erg blij mee!


Mijn envelop kwam al op 23 september en ik heb er dus een hele week naar moeten staren, en gokken wat er in zou zitten! Maar afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver: de grote uitpakdag!

Dit is wat ik kreeg van Frida:

Een shawl en een bloemensleutelhanger! :D Super leuk en nogmaals super bedankt!

Nu zijn er alweer plannen voor een volgende swap, met thema winter en iets breder: haken, breien en naaien :D

5 reacties:

 1. Wat leuk zeg, zo'n swap! En ze zijn allebei leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. enne kerstswap en ...swap..en als je dan zo'n warhoofd bent en je vergeet je swap, dan swap je gauw naar twitter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha wat leuk zeg!! En erg knap dat je zo iets kunt maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! Ik ben altijd een beetje jaloers op mensen die zo creatief zijn, zelf kan ik totaal niet handwerken!

  BeantwoordenVerwijderen