11 januari 2012

Dag 604: Giraf

De eerste haaksels van dit jaar zijn alweer klaar (he dat rijmt). Stiekem was ik vorig jaar al begonnen eraan, maar dat doet er niet toe.
Ik had op een site een geweldige gehaakte giraf gezien. Het probleem was alleen dat die vrouw ze alleen kant en klaar verkoopt en eigenwijs als ik ben wil ik het gewoon zelf maken. Er stond ook expliciet bij dat ze geen patronen verkoopt. Dus slecht als ik ben, heb ik m'n haaknaald gepakt en ben hem na gaan haken.
Hij verschilt wel aardig maar hij is er zeker niet minder leuk door geworden! Dit is het resultaat: een giraf voor mijn nieuwe neefje of nichtje die in juni geboren gaat worden!


Daarna werd ik aangestoken door alle mensen die een Granny-a-day project doen. Ik dacht weer eens aan m'n deken en wou er mee verder gaan. Maar, illegaal als ik ben, het boek waar de blokken in staan had ik via een site op internet en niet braaf gekocht. Natuurlijk wordt je dan gestraft, het boek was weg gehaald! En ik had de plaatjes niet opgeslagen. Wat nu, wat nu?
Ik was ook wel behoorlijk klaar met het blokken haken, dus ergens anders gratis grannies zoeken had ik geen zin in. Ik heb besloten de 44 blokken die ik heb aan elkaar te haken en er een grote rand om heen te maken. Dit zijn de blokken aan elkaar, ondertussen zit er ook al een stukje rand aan (ook geen heel leuk karwij, wel veel werk)

9 reacties:

 1. De deken is prachtig hoor, had hem al in wording gezien. en de giraf..ik smelt iedere keer weer bij de dieren die je haakt !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De giraf is ontzettend mooi geworden zeg. Een kleurencombinatie die ik zelf niet zou kiezen maar die blijkbaar super is! Mooi gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg gelijk zo'n 'aaaahw'-geluid in mijn hoofd als ik naar die giraffe kijk, haha.

  Leuke blog!

  JD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Esther,
  Ik ben helemaal weg van deze giraf en zou er graag zelf één willen maken voor een aankomend kindje (van mijn broer en schoonzus), heb jij toevallig het patroon voor mij?

  Vriendelijke groet, Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Mireille,

  helaas heb ik er geen patroon van.

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor je snelle reactie. Wil nog even zeggen dat je erg mooie dingen haakt!!

  Groeten, Mireille

  BeantwoordenVerwijderen