22 mei 2011

Dag 408: Tien dingen die mij gelukkig maken

Ik wordt van veel dingen gelukkig, sommige heel simpel, anderen wel wat lastiger. Ik heb uiteindelijk dan toch de 10 belangrijkste eruit kunnen kiezen.

1: Samen met René zijn
Ik zat te denken, waar wordt ik nou het gelukkist van als ik met René ben? Maar dat verschilt heel erg. Als we samen heel druk bezig zijn, bijvoorbeeld kamers opknappen en inrichten, wordt ik daar heel gelukkig van, dat het ons samen lukt. Een avondje op de bank hangen, een hele dag op de bank hangen, samen een dag op stap gaan, met andere vrienden iets gaan doen: het ligt helemaal aan m’n dag waar ik het meest zin in heb en waar ik dus ook gelukkig van wordt. Maar van alles wordt ik wel eens gelukkig (en andere keren dan weer wat minder ;)).

2: Sneeuw
Daar waar iedereen een hekel heeft aan de winter, en vooral sneeuw, wordt ik belachelijk vrolijk als er ook maar 1 sneeuwvlok uit de lucht valt. Het hele verkeer en OV ligt plat? Boeiend, er is sneeuw! Er ligt al drie maanden sneeuw en je bent al 6 keer onderuit gegaan? Nou en, leuk toch, sneeuw!
Ik vind de avonturen met het OV enzo dan juist ook alleen maar grappig en een avontuur. En ja, dan ga je maar een keer niet met de auto, is alleen maar goed voor het milieu.
Overigens vind ik de zomer ook helemaal leuk hoor, gewoon alles op z’n tijd.

3: Zingen met een groep
Op de middelbareschool was mijn keuzevak vanaf de 4e muziek. En bij ons op school betekende dat dat je met de hele groep (4 en 5 havo en vwo) ieder jaar een optreden verzorgt. Stukken alleen, met wat vrienden, je klas of de hele groep, het werd allemaal gedaan (al deed ik geen stukken alleen hoor ;)). En dat betekende ook dat je met een groep meerstemmig ging zingen, en dat is zo leuk (als het goed klinkt). Daar wordt ik echt gelukkig en vrolijk van. Ik zou nu ook wel bij een koor willen, maar het moet wel een beetje hip zijn, en geen kerkkoor ofzo.

4: Toneelvoorstelling geven
Ik heb vanaf m’n 6e op toneel gezeten. Eerst nog geen grote voorstelling, alleen een kwartiertje voor de ouders, maar al snel mochten we op het grote podium. En wat was dat leuk zeg! Het geeft zo’n kick, om daar te staan, dat iedereen naar jou kijkt, dat je een verhaal vertelt aan een groep mensen.
Vooraf geeft het natuurlijk wel wat stress en gedoe, maar de spanning voor de voorstelling, het optreden zelf en uiteindelijk de opluchting en blijdschap dat het goed is gegaan maken dat meer dan goed. Helaas ben ik er 3 jaar geleden mee gestopt, omdat de groep waar ik zat niet bij mij paste en ik er nu simpelweg niet genoeg tijd voor heb.

5: Potloden op kleurvolgorde
Wat ik nog op mijn verlanglijstje heb staan, gewoon, om naar te kijken en af en toe met je vingers overheen te rollen: een grote doos kleurpotloden (100 ofzo), allemaal even lang, op kleurvolgorde.
Wat ik ook wel zou willen is een grote kast, vol met wolletjes op kleurvolgorde.
Misschien ben ik een beetje neurotisch ;)

6: Veld vol klaprozen
Het begin van de zomer: de hele berm langs de weg of trein vol met klaprozen. Klaprozen zijn geweldig: ze fladderen in de wind, en zijn zo instabiel dat je ze niet eens kan plukken, en, het belangrijkste, ze zijn felrood.

7: Baby eendjes
Ik neem aan dat dit geen uitleg nodig heeft?

8: Jarig zijn
Het is heel kinderachtig, maar op m’n verjaardag heb ik een smile van oor tot oor, en ben ik helemaal hyper. Ik hou gewoon van verjaardag vieren, taart eten, visite en cadeautjes krijgen.

9: Chocola
Ja het klinkt heel cliché, maar ik wordt echt gelukkig van chocola.

10: De eerste lentedag
Als het net winter is geweest, of een lange tijd van dat vieze druilerige weer, en dat dan de eerste zonnestralen doorkomen. Dat het stiekem nog iets te koud is om zonder jas naar buiten te gaan, maar dat toch iedereen dat doet. En dat de hele wereld weer tot leven komt, en iedereen op de fiets stapt. Die dag, is een van de mooiste dagen in het jaar.

1 reacties:

  1. Wauw, 1 t/m 4 en nr 10 zitten bij mij ook definitely in mijn top10! Al is René in mijn geval mijn eigen lief ;). Leuke lijst!

    BeantwoordenVerwijderen