29 augustus 2012

Dag 835: Amerika

Nog 33 dagen tot vertrek (ietsjepietsje meer dan een maand dus), en eigenlijk is alles wel geregeld! Alleen nog maar online inchecken, koffers pakken en alle papieren uitprinten die we nodig hebben.
Wat is er dan geregeld?
Nou, we vliegen naar New York, waar we drie nachtjes in een hotel behoorlijk in het centrum slapen. Daarna vliegen we naar Washington, waar we ook drie nachtjes in een hostel slapen, om vervolgens op het vliegtuig naar Los Angeles te stappen.
In Los Angeles huren we een auto en slapen we twee nachtjes in een Hostel op Venice Beach. Daarna hebben we tot 1 november de tijd om in San Francisco te komen. Daar staat dan weer een vliegtuig voor ons klaar wat ons, (helaas) met overstap in Minneapolis, weer terug naar Nederland brengt.
En na een "klein" probleempje bij m'n schoonbroertje hebben we vrijdag ook ons toeristenvisum geregeld.


Dit klinkt heel kort, maar in totaal is het een maand. De dingen tussen LA en San Francisco in staan nog niet vast. We gaan natuurlijk naar Las Vegas, de Grand Canyon en andere grote hotspots. Hopelijk lukt het om naar Yellowstone (een stuk meer naar het noorden) te gaan. En misschien nog een overnachting in Sacramento, waar (verre) familie woont.
In Washington gaan we naar het Smithsonian National Air and Space Museum, iets waar vriendlief al een half jaar naar uit kijkt. Ik ben benieuwd, volgens zijn scriptie-begeleider kan je er makkelijk twee dagen rondlopen. In New York gaan we natuurlijk alle hotspots bezoeken en misschien (waarschijnlijk) nog wat shoppen.
We hebben al een hele lijst winkels en restaurants bedacht waar we echt heen moeten, die zitten gelukkig door heel Amerika.

Vorige week hebben we een nieuwe spiegelreflexcamera gekocht. Die we hadden was toch te veel verouderd om echt mooie foto's te kunnen maken. Die we nu hebben is makkelijk in gebruik en kun je hele mooie foto's mee maken. Nog een maand de tijd om hem helemaal te leren kennen!

Je begrijpt natuurlijk wel: ik heb er super veel zin in en kan bijna niet wachten tot vertrek! Nog even twee presentaties geven (waar ik trouwens een heel mooi net jurkje voor gekocht heb!) en dan tas inpakken! Het gaat zo super gaaf worden!
Ik denk trouwens dat ik nog een Reisdagboek wil kopen (bij paperchase hebben ze hele leuke), wat denken jullie? Ga ik daar vaak genoeg in schrijven?


Plaatje komt van hier 


2 reacties:

  1. Super zeg! snap dat je er heel veel zin in hebt!!Succes met je presentaties!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk vooruitzicht! Alvast veel plezier gewenst!
    Ik denk dat je voldoende beleeft tijdens deze reis om een mooi verslag te schrijven. Hopelijk kun je er ook de tijd voor vrij maken.

    BeantwoordenVerwijderen