23 augustus 2012

Dag 829: Cupcakes

(Waarschuwing: dit is een hele lange blog met heel veel foto's)
Een tijd terug bedacht ik met Creadientje dat er zulke leuke cupcake dingen zijn. Ik weet niet meer precies hoe we er op kwamen, maar uiteindelijk hadden we afgesproken om een Cupcakeswap te houden.
In een tijd dat het wat rustiger zou zijn en uiteindelijk werd het voor eind augustus.
Nu had ik het helemaal niet rustiger, ik had een enorme lijst dingen die ik "moest" maken, maar dat kwam ook door de dingetjes daarvoor.

En er zijn een heleboel leuke dingen te verzinnen met cupcakes, dus ik had ook een enorme waslijst.
Ik wilde sowieso kaartjes maken, om eindelijk eens mijn kaart-maak-spullen te gebruiken. Met wat inspiratie van pinterest maakte ik vier kaartjes.


Ik had zo lekker met het Maskingtape zitten plakken, dat ik me bedacht dat het ook wel leuk was om prikkers voor ín de cupcakes te maken. Met een vlaggetje dus. En dat pakte net zo leuk uit als dat het in mijn hoofd was! Het is heel simpel: neem een cocktailprikkertje en een stukje Maskingtape, vouw het eromheen en knip er een driehoekje uit! Klaar!


Voor iets anders was ik bezig met lavendel, dus ik bedacht me dat het ook wel leuk was een cupcake geurzakje te maken! Twee cupcakes gehaakt volgens dit patroon, zakje lavendel er tussen, klaar! Ik maakte daar ook nog een losse cupcake van met glittergaren als applicatie waar Creadientje dan zelf iets mee kan doen, maar die is niet spannend genoeg voor een foto.


Eerder had ik ergens op internet al vilten cupcake hangers gevonden, die wou ik natuurlijk ook maken, als sleutelhanger/tashanger!


Ik wou ook nog heel graag een portemonneetje maken. Creadientje had daar wel vaker over gehint, dat ze die zo leuk vond. Maar ik had geen knipding meer, en eigenlijk ook niet zo veel tijd meer. Toen bedacht ik dat mijn eerst gemaakte portemonneetje hier nog lag te slingeren. Een vilten cupcake op genaaid en die kon ook in de envelop!


Voor iets anders was ik met een handdoek aan het knutselen. Daar had ik nog een stuk van over en toen heb ik met behulp van deze tutorial nog een handdoekje gemaakt.


En dan tot slot het pronkstuk. Via pinterest had ik deze tutorial gevonden van Ponnekeblom om een zomerjurkje te maken. Ik wou die heel graag maken, maar wist nog niet voor wie. Tot Creadientje zei: ik vind dat wel een leuk jurkje! Dus ik nam me voor een leuk cupcake stofje te kopen en het gewoon maar te proberen. Op de markt het enige cupcake stofje gekocht wat ze hadden. Ik had nog een matchend bolletje garen. Aan de slag dan maar. Toch even de maten van haar kindje gevraagt. Uiteindelijk heb ik het haakwerk drie keer uit moeten halen, maar de vierde keer klopte alle afmetingen. Toen het naaiwerk. Stiekem de eerste keer dat ik helemaal zelf een kleding stuk naai op de naaimachine. Ik had ook nog nooit plooitjes genaaid. En haakwerk op stof...daar zijn de meningen over verdeeld of dat kan op de machine. Nou ik kan jullie vertellen: het kan! En het is helemaal niet moeilijk. Op een grote steek zetten en gewoon gaan! En dit is het resultaat, was er wel trots op, maar wist natuurlijk nog niet zeker of het zou passen!


Gister kwam het pakketje aan bij Creadientje. Het jurkje werd gepast en kijk; hij past perfect!


Haar dochtertje wil het in december aan op haar verjaardag, zo blij is ze ermee! Nou een groter compliment kun je niet krijgen toch?

Hier nog even de rest van de verzameling bij elkaar (foto gemaakt door Creadientje)


Ik krijg ook nog iets terug, maar dat komt nog!

3 reacties:

  1. Wow wat geweldig mooi allemaal. En ik vind het jurkje prachtig én heel knap. Ik kan me voorstellen dat dochterlief de jurk met haar verjaardag aan wil :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk met het blogje bezig... komt binnenkort online, maar nogmaals bedankt!!! <3 <3 <3

    BeantwoordenVerwijderen