25 april 2012

Dag 709: Onderzoek

Een tijdje terug schreef ik al eens over mijn laatste co-schap in het ziekenhuis. Het einde kwam steeds meer in zicht. Daarna moest ik nog 7 weken andere co-schappen doen, maar die 7 weken zijn inmiddels alweer ruim voorbij!
Het ging echt super snel, huisarts was echt helemaal mijn ding en ik heb er dan ook een (naar mijn idee) wel overwogen en verdiende 9 voor gehaald! Super blij ben ik daar nog steeds mee, en ik denk dat het nu wel definitief is dat ik huisarts wil worden.
Daarna nog 2 weekjes op een consultatiebureau, leuk om eens te zien maar dat is het dan ook, en een weekje revalidatie geneeskunde. Een week die maar uit drie werkdagen bestond, dus veel te kort om er echt iets over te zeggen. Heftig, dat vond ik het wel!


En nu...nu ben ik alweer 2,5 week aan het onderzoeken! Een heel ander ritme, en hele andere manier van werken. Zo moest ik eerst nog iedere dag stipt 8 uur (of half 9, als je geluk had) aanwezig zijn, nu is het prima om om 9 uur te beginnen en dan ben je nog de eerste. En wanneer stop je? ja als je geen zin meer hebt, maar van mezelf moet ik wel 8 uur per dag werken.
De eerste week, en vooral de eerste dag, vond ik echt verschrikkelijk. De onzekerheid kwam weer op zetten en ik had geen idee wat ik moest doen. Onderzoek doen, dat heb ik nog nooit gedaan! Ja, je moet beginnen met lezen. Maar wat moet ik allemaal lezen? Alles? Is dat niet te veel? Of een beetje op dat onderwerp toegespitst? Maar dan mis je straks wat....ingewikkeld allemaal, ook als blijkt dat je onderwerp niet zo heel hap klaar voor de hand liggend is. In de loop van de week kreeg ik de smaak wat meer te pakken, en na een afspraak met m'n begeleiders in de 2e week wist ik welke kant ik op moest denken.
Die tweede week ging fijn, mijn begeleider en ik hadden dezelfde ideeën en iedereen verzekerde me ervan dat ik echt niet te langzaam werkte!
Nog steeds is mijn onderwerp niet 100% duidelijk, maar ik weet wel ongeveer welke kant het op gaat. Het is ook niet zo eenvoudig om achter de informatie te komen, daarom is de vraag nog niet helemaal zeker.
En die onzekerheid, die schijn je te houden tot week 21. Maar ik ben nu al in week 3 dus het schiet al op!

plaatje komt van hier

1 reacties: