12 maart 2012

#wijvenweek Dag 665: Ochtendritueel

Opstaan, iedere ochtend weer een gedoe. Jezelf uit bed hijsen en klaar maken om de dag op een goede manier door te komen. Iedereen heeft er zijn eigen patroon in. Ik ben daar nog al strikt in: het moet op die manier en kan niet anders. Een beetje autistisch misschien, maar 's ochtends ben ik niet zo heel flexibel. Je kunt ook maar beter even niet tegen me praten. Het grote voordeel van co-schappen: ik moet als eerste opstaan in mijn huis, dus kom ook niemand tegen.

Het verschilt per co-schap, maar doordeweeks sta ik ergens tussen 6 en 7 uur op (op dit moment kwart voor 7). Precies die tijd dat ik 45 minuten heb voor ik de deur uit moet.
M'n wekker gaat, die ligt op het nachtkastje, waar mijn vriend naast ligt, dus eerst moet ik over hem heen hangen om dat ding uit te zetten. En dan spring ik mijn bed uit. Oké, dat gaat meestal iets minder florissant, ik denk een minuut na dat ik er eigenlijk niet uit wil en wrijf m'n ogen open, en sleep mezelf uit bed. Ik pak wat ondergoed en spring onder de douche. Ik poets m'n tanden onder de douche, en zepen natuurlijk, en na zo'n 10 minuten er weer onder vandaan.Afdrogen en soms (in de winter iets vaker wel dan niet) m'n velletje insmeren met body lotion, zodat ik niet m'n scheenbenen open krab van de jeuk.
Dan terug naar de slaapkamer, waar ik lekker het licht aan doe terwijl vriendlief doet alsof hij slaapt (gemeen he ;)). Kleren aan...vaak hangt er nog wel iets, of even snel een shirtje uit zoeken.
Daarna nog wat tijd voor de spiegel: medicijnen innemen, gezichtscreme (ligt ook aan het seizoen en hoe jeukerig m'n hoofd is), lippenbalsem, klein beetje mascara en oogpotlood. Als het goed is, is het dan 15 minuten nadat m'n wekker ging. Als het niet goed is, schiet ik al een beetje in de stress.

Daarna loop ik naar de studeerkamer, computer aan, naar de keuken: Flesje water vullen, die eerst half leeg drinken en dan weer opnieuw vullen, lunch maken (meestal doe ik meer kastjes open dan nodig, maar het is nog niet echt helder in m'n hoofd), appel pakken en dat in m'n tas gooien. Dan ontbijt maken: bakje yoghurt met muesli en soms wat fruit.
Ontbijtje mee naar studeerkamer en ondertussen computeren: mail, twitter, haakforum, facebook, blogs. In die volgorde, iedere dag. Het ligt eraan hoe druk het op internet was, maar meestal heb ik dan nog ongeveer 5 minuutjes voordat ik weg moet.
Dan is het: bakje weg zetten, kauwgum pakken, haren doen, naar de slaapkamer waar vriend nog ligt te slapen en ik weer het licht aan doe, sokken en schoenen aan, slaapkamer uit, jas aan en weg. Meestal doe ik voor m'n gevoel over dit laatste deel te lang en ren ik een soort van naar buiten. Wat uiteindelijk nooit nodig is want ik ben altijd te vroeg op plaats van bestemming.


Zo begint mijn ochtend, hebben jullie rare ochtend rituelen?

2 reacties:

  1. Ik vond deze opdracht ook echt zo moeilijk! Het zijn sowieso niet echt makkelijke onderwerpen. En dat onzekere dat heb ik ook zo..!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh huh, onder het verkeerde berichtje :s. Ik heb het over het Guilty Pleasures berichtje..

    BeantwoordenVerwijderen