13 maart 2012

#wijvenweek Dag 666: Guilty Pleasures

Guilty pleasures...een moeilijk onderwerp. In de omschrijving staat ook: dingen die je met vriendinnen bespreekt, maar die je het liefst zo ver mogelijk van internet houdt. En inderdaad: dat zijn dingen die ik liever zo ver mogelijk van het wereld wijde web houd! Maar ik vind toch dat ik iedere dag mee moet doen, dus wat kleine (of misschien stiekem best grote) biechten moeten wel kunnen.

Ten eerste: ik ben een verschrikkelijke roddeltante. Het liefst praat ik over iedereen en ik heb over iedereen wel een mening. Mijn moeder probeert mij altijd wijze lessen te geven als: eerst zelf zien en dan pas oordelen, en: het zal allemaal wel mee vallen. Ik probeer dit ook op te volgen, maar toch...het is makkelijk om op verhalen af te gaan en snel over iemand te oordelen.
Je mag me nu een bitch vinden, maar het spijt me: ik geniet er echt van. Ik praat ook over positieve dingen van iemand hoor, ik "roddel" ook over dingen die ik heel goed en tof vind van mensen.
Overigens zal ik niet de roddel van de een aan het onderwerp doorvertellen. Dus je geheimen zijn heus wel veilig bij mij.


Ten tweede: één van mijn onzekerheden/werkpunten/iets waar ik in suck. Ik heb Rationeel Emotieve Training gevolgd, een beetje in opdracht van de studieadviseur, een beetje omdat ik het zelf ook wel nuttig vind. En het was nuttig. Ik ben erg onzeker over wat andere mensen over mij vinden. Ben bang om fouten te maken en dat mensen mij dan dom vinden. Ik weet niet hoe ik moet reageren op botte opmerkingen van andere mensen, als ik bijvoorbeeld een foutje heb gemaakt en ik denk dan dat die gene mij stom vindt. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb er aan gewerkt. Ik heb geleerd dat die gedachten niet rationeel zijn en dat ik daar geen bal mee op schiet. Ik heb geleerd hoe ik die gedachten kan veranderen en ik heb trucjes gebruikt om toch goed over te komen.
Het voelt nu nog als het opzetten van een masker. Doen alsof ik bijdehand ben, alsof ik best wel durf te reageren en alsof ik alles weet. Maar het helpt. Ook al is het dan fout, ze reageren niet alsof je een idioot bent. En door gewoon een opmerking te geven of dingen te vragen, gaan ze jou ook meer uitdagen en uit zichzelf meer dingen vertellen. Het heeft dus effect!
Hopelijk wordt dit geen masker weer wat ik op zet, maar gaat dit bij mij passen! Diep ademhalen en gaan met die banaan...

2 reacties:

  1. Haha eindelijk een overeenkomst gevonden I<3 roddelen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk geschreven! En ook aan het DZP'en zie ik :) Leuke doelen heb je ook.

    BeantwoordenVerwijderen