8 augustus 2011

Dag 489: Haken

Met alle grote veranderingen hier, heb ik besloten dat ik ook wat vaker wil bloggen over de dingen die ik aan het haken ben. Zoals ik eerder weleens schreef, ben ik verslaafd geraakt aan haken. Als ik voor de tv zit zonder haaknaald wordt ik daar best onrustig van. Het is gewoon heerlijk ontspannen, en er zijn ZO veel leuke dingen om te haken! Het leukste vind ik om het voor mensen te haken, ook gewoon omdat het hier anders zo vol wordt.

Nu is mijn kleine nichtje (waarvoor ik destijds een mobiel van vilt maakte) vorige week alweer 1 jaar geworden. En dat moest natuurlijk groots gevierd worden. Mijn zus (moeder van nichtje ;)) wou graag een grote koe voor op haar kamertje. Zo gezegd zo gedaan, en vol goede moed begon ik aan het patroon van Stella van Christel Krukkert. Met haaknaald 4, zou wel groot genoeg worden dacht ik zo, want het patroon is 20cm met haaknaald 2,5. Maar...die Stella werd niet groot genoeg. Ze is ongeveer 30cm geworden. Een tweede poging dan maar, met driedubbele draad ditmaal en haaknaald 5. Nou het heeft me heel wat spierkracht en pijn in de handen gekost, maar het resultaat mocht er wezen! Stella 2.0 is ongeveer een halve meter lang en zo'n 30cm hoog. Groot zat dus voor een kindje van 1 jaar!

En zoals ik bovenaan al zei: ik vind het het leukst om beesten voor mensen te maken. Bovendien is er hier gewoon niet genoeg ruimte voor al die knuffels. Daarom heb ik Stella 1.0 te koop aangeboden, samen met nog een paar andere gehaakte dingen. Ook m'n moeder heeft wat gebreide knuffels te koop aangeboden, en omdat zij niet zo actief is op internet laat ik het hier ook zien. Dus kijk even onder het nieuwe hoofdstukje.

2 reacties: