10 juli 2010

Dag 93: Foto

Eindelijk weer een berichtje, was een tijdje geleden.
Er is ook niet heel veel gebeurd.


Ik moet eerlijk toegeven: ik heb nu al wat doelen niet gehaald.
Namelijk iedere week 2 keer sporten voor mijn co-schappen (doel 12). Ik probeer het wel hoor, eerlijk waar. Maar ja...warm...andere dingen zijn leuker...warm....nog warmer....en andere dingen zijn leuker ;) Heb wel een aantal keer een stuk gefietst, gewoon buiten maar dat telt niet helemaal. Maar 1 keer in de week in het algemeen nog wel :)


En het doel om iedere week vegetarisch te eten (doel 17). Misschien kom ik er wel aan, maar ik denk er niet meer over na. Dus beschouw het maar als niet gehaald.


Ik zie nu ook dat ik doel 15 ook niet heb gehaald, me iedere keer insmeren als ik in de zon ga zitten. Omdat ik op vakantie ben geweest ben ik al behoorlijk bruin en vind ik het niet nodig. Niet helemaal waar natuurlijk, maar zonnebrand is zo plakkerig :(


Dat is dus al 3 euro voor het goede doel.


Dan zijn er nog wel dingen die ik wel heb gehaald.


Ik heb een nieuw recept geprobeerd (doel 18), en dat bevalt heel goed. Het is heel simpel en heb het nu al 3 keer gegeten, vandaag voor m'n ouders gemaakt en die vonden het ook erg lekker.
Het is een pasta-salade met tomaat, mozzarella, avocado en spekkies. En dat was het dan ook, dus lekker simpel. Wat kruiden erdoor (tijm) en klaar is kees.
En vandaag heb ik dus voor mijn ouders gekookt, zomaar, en omdat ik het recept wist. Dus weer 1 meer bij doel 53. 


Ook heb ik nog wat films gekeken (doel 80).
The Bounty Hunter, gewoon een romantische actie commedie, niet heel goed ofzo maar wel leuk.
The Devil's Own, met Brad Pitt. Over de IRA, heel zielig. Geen Amarican story maar een Irish story :(
Unthinkable, over een man die bommen in de stad had geplaatst. Ook geen happy ending, maar wel spannend!


Met doel 66 (vaak Janneke zien) ben ik ook goed bezig. Donderdag ben ik nog langs geweest met mama, en 2 weken geleden is ze in Den Haag wezen logeren. Erg gezellig, en ze is erg lief. En Liset kan onze hulp goed gebruiken :)


En dan nog een heel nieuw doel: Doel 68: Druk de foto van het gezin in de Ardennen af en doe die in een lijstje voor paps en mams. Pas ging ik naar de stad en vond ik dat het er maar eens van moest komen. De foto was een beetje overbelicht, dus met een beetje Photoshop heeft René dat mooier gemaakt. Foto afgedrukt, lijstje gekocht en gegeven. M'n ouders waren er erg blij mee, we hebben hem gelijk aan de muur gehangen! Waarom ik dit als doel had: er hing een foto van ons gezin aan de muur, maar die was al van een paar jaar geleden. Daar stonden Saskia en René  niet op. En dat is natuurlijk niet leuk, dus daar moest verandering in komen.


Nog iets anders leuks, en het begin van doel 7: Maandag 30 augustus mag ik met mijn co-schappen beginnen! :D Heb er wel zin in, maar het is ook wel spannend. Na een half jaar vakantie, is het wel weer tijd om iets te gaan doen. De eerste fase in het ErasmusMC, de rest moeten we met het groepje (10 andere studenten) uitzoeken. Ik ben benieuwd of het een beetje gunstig uitpakt voor mij.
Nu heb ik nog een dikke maand vakantie (een maand en een week), want 16 augustus begin ik al met leren prikken, de dag erna catheteriseren en de dag daarna hechten. Daar moet ik 26 augustus een toets voor doen, en daartussen nog 3 keer oefenen. Dus dan is de vakantie een klein beetje op.
En nu ik weet wanneer ik met mijn co-schappen begin, weet ik ook wanneer ik vakantie/vrij heb, tot april 2012 :P Heel raar als je rooster voor zo ver al vast ligt. Maar ik heb dus grote vakantie in de winter, van 22 november tot 17 januari. Acht weken in totaal, best wel lang vergeleken de andere groepen. Maar in de zomer heb ik niet zo veel meer. Maar goed, omdat ik dit nu weet heb ik bepaald dat ik dan een spoedcursus skieën ga doen in de Uithof (3 avonden achter elkaar, dan kan ik lekker bij m'n ouders slapen) (doel 73) en in die periode ook op wintersport ga. Alleen nog wat mensen overtuigen dat dat leuk is ;) (althans, dat denk ik).


Nog een allerlaatste leuk iets: ik was op www.vakantieveilingen.nl de hoogste bieder op een overnachting in een hotel in Groningen, dus nu kan ik voor 30 euro een weekendje naar Groningen! :D

2 reacties:

  1. leuk blogje!! en wat leuk een nachtje naar Groningen, wanneer gaan jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. weet ik nog niet, de code is geldig tot 31 maart 2011, dus kan ook in november gaan ofzo :) En alleen geldig in het weekend, dus keer op een vrijdag dat OV geldig is en dan zaterdag terug

    BeantwoordenVerwijderen