7 juni 2010

Dag 60: Bruin en toch wat doelen behaald!

Ik ben weer terug van vakantie! Het was echt heerlijk!
Een eiland waar het ALTIJD warm is, ben dus lekker bruin geworden.
We hebben vooral op het strand gelegen, maar toch het gevoel gehad dat we het zo druk hadden met alles doen.
Dit hebben we uiteindelijk gedaan:
Ik heb leren duiken en m'n Padi (duik brevet) gehaald! Ik kreeg wel onwijs last van m'n oren, kon niet goed klaren dus we moesten heel langzaam afdalen. Een dag na het halen van m'n brevet werd de pijn alleen maar erger en was ik half doof. Na een paar dagen zijn we maar naar een huisarts van iemand van dat park gegaan. Na 2 uur wachten (het werkt daar niet op afspraak, wie het eerst komt wie het eerst maalt), eindelijk aan de beurt. Gelukkig geen oorontsteking maar oorsmeer wat was opgezet door het water en m'n gehoorgang blokkeerde en pijn veroorzaakte. De dag erna (weer 2 uur wachten verder) werd het uitgespoten. De pijn bleef nog wel, dus we hebben helaas daarna niet meer gedoken. Ik moet helaas dus nog een keer terug :P
We hebben natuurlijk Willemstad bezocht, niet veel te beleven, wel gezellig :)
En de Christoffel berg beklommen. En ik bedoel ook echt "beklommen". Er stond een uur voor naar boven en een uur voor naar beneden. Denk dat wij 2 uur over de heenweg hebben gedaan. Het begin was lopen, na een tijdje dachten we: dit is het klim deel, maar dat was nog het wandel deel :P en aan het eind gingen we verticaal omhoog, aan handen en voeten goede punten zoeken om op te steunen. Het was echt HEEL vermoeiend, want er was ook een luchtvochtigheid van 98% en bloedheet (ondanks dat het 7 uur 's ochtends was), maar wel heel gaaf om gedaan te hebben. Bovenop de berg kon je het hele eiland zien! Dat was zeker de moeite waard. We voelden ons wel een beetje kneusjes toen er meisjes die berg op kwamen met de mededeling: oh 1 uur en 10 minuten, netjes! En andere mensen zonder een druppel zweet :P Ik was letterlijk net zo nat als dat ik uit het zwembad zou komen.
En de laatste dag zijn we naar het slavenmuseum geweest. Ondanks dat er in het begin staat dat het geen racial thing is, worden de Nederlanders en Engelsen toch wel aangesproken. Er werd een rondleiding aan Amerikanen gegeven en je hoorde de hele tijd: The Dutch, The Dutch....dus wij liepen met gebogen hoofd verder. Toch wel cruel die verhalen.
En verder dus op het strand gelegen, op strandbedjes, nooit gedacht dat ik die ooit nog eens lekker zou vinden liggen. En ik ben dus goed bruin geworden! 1 keer maar een klein beetje verbrand in m'n nek. Verder heel goed ingesmeerd iedere dag!

Overigens was het duiken wel ECHT heel gaaf. Zulke mooie vissen, en mooi koraal! Wil dus zeker nog wel een keer daar duiken. Met snorkelen (en normaal in het water lopen) zie je al veel, maar dan zie je nog een miljoen keer meer. Er is ook een film en wat foto's gemaakt, zodat ik het aan iedereen kan laten zien!

En toen ik terug kwam hoorde ik dat m'n nichtje nu echt Esther kan zeggen, en niet meer Esse of Ether ofzo :) Ze miste me heel erg en wou de hele tijd m'n pasfoto zien en ging die brood geven ;) Ga er vrijdag heen, dus dan zal ze wel blij zijn ;) en ik ook natuurlijk :)

Maar ondanks alle leuke vakantie dingen heb ik ook nog wat doelen behaald!
Zo is het orkaan seizoen begonnen op 1 juni, en we kregen die dag dus ook gelijk een stortbui over ons heen. (de dag ervoor ook maar die dag was het veel erger). En die kans kon ik natuurlijk niet laten liggen om in de regen te dansen (doel 71). Het was namelijk nog steeds 30 graden ofzo, en ik hou echt niet van regen maar als het dan lekker warm is, is het wel oke. Er zijn foto's van, maar die heb ik nog niet en ze zijn iets te genant om hier op te zetten.

En in het vliegtuig heb ik wat films gekeken, maar daar mag ik er maar 1 van toevoegen.
Ik heb "Komt een vrouw bij de dokter" (goede film, goed gemaakt!) gekeken, "It's Complicated" (erg grappig!), "Pocahontas"(heb nog geen P op m'n lijst maar had 'm al eens gezien, lang geleden en was dus vergeten hoe die ging) en "Twilight: New Moon". Die laatste mag dus op m'n lijstje erbij! Ik had net het boek uit, dus hoefde eigenlijk maar met een half oog te kijken hoe die ging, maar hij was echt leuk!
Dat brengt me bij Doel 51: de Twilight Saga lezen. Ik heb nu bijna boek 3 uit, dus dat schiet lekker op! Het is eigenlijk gewoon een romcom met vampieren! Leest lekker makkelijk weg, ondanks dat het in het engels is!

En verder: het sporten is er een beetje bij ingeschoten (de baai heen en weer zwemmen: 1 keer gedaan) maar de vakantie telde niet mee. Helaas denk ik dat het de komende weken ook lastig wordt, omdat ik veel op m'n nichtje ga passen. Van die berg beklimmen had ik wel spierpijn, dus dat telt wel een beetje.
En het vegetarisch eten heb ik ook niet echt op gelet, maar volgens mij is dat wel aardig gelukt.
Het insmeer doel is in ieder geval wel gelukt en er is een foto gemaakt op 1 juni van mij, dus die kan er ook weer bij.

Vanavond ga ik weer met Margriet en Raymon eten, dus bij doel 94 kan weer een 1 erbij.

Ow en nog een heel belangrijk ding: ik ben niet aangekomen op vakantie! Ook niet afgevallen, maar gewoon het zelfde gewicht gehouden! En daar ben ik HEEL trots op!

0 reacties:

Een reactie posten