29 november 2012

Dag 963: Oude fiets


Bron

Het is donderdag avond. Ik lig in bed (ja zo saai ben ik, maar helaas geen studenten bestaan meer voor mij) en het raam staat open (vraag me niet waarom, dat is een steeds terugkerende discussie met die ik voer met vriendlief). Het is 12 uur en opeens hoor ik iets...het klinkt als een blikje dat over de straat rolt. Maar dat is raar want er staat helemaal geen wind.
Dan besef ik me dat het een fiets moet zijn. Een fiets die bijna uit elkaar valt. Althans, zo klinkt het.
Iedere donderdag avond rond middernacht komt die langs. Zo regelmatig, dat je opeens weer weet dat het donderdag is, en dat het bijna 12 uur moet zijn, als je die fiets hoort.

Ik stel me voor dat het een meisje is. Een meisje met blond haar in een frommelige staart. Zo'n meisje wat veel te hard praat, want ze zit bij een studentenvereniging. Donderdag avond gaat ze naar de soos, om wat biertjes te drinken. En vooral niet te kussen met jongens, want dat is niet sociaal. Ze drinkt iets te veel biertjes, en uiteindelijk slaat ze toch een jongen aan de haak (of een jongen slaat haar aan de haak) met wie ze mee naar huis gaat. Pas in de ochtend komt ze weer thuis. Dat maak ik helaas niet mee, omdat mijn dag dan al lang en breed begonnen is.

2 reacties:

  1. Haha, mysterieus. ben je er inmiddels al achter?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha nee ;) ze (of waarschijnlijk een hij, want het is Delft) fietst al meer dan een jaar iedere donderdagavond langs ;)

      Verwijderen