12 februari 2012

Dag 636: Labels

Het is wel duidelijk dat ik behoorlijk wat afhaak. De meeste dingen daarvan geef ik weg, meestal als cadeautje, soms verkoop ik weleens wat. Maar daarna is het niet meer duidelijk dat het van mij komt, die mensen weten het wel, maar de rest van de wereld niet. Dus zo kwam ik op het idee (of stiekem adviseerde m'n zus dat, maar dat maakt het wat minder spannend) om een label te ontwerpen!
Ik heb vriendje lief aangekeken en die is voor mij aan de slag gegaan en heeft een label ontworpen wat helemaal bij mij past: bloemetje, roze en beetje speels.


Na een beetje zoeken op internet kwam ik wel tot de conclusie dat er niet veel bedrijven eigen ontwerpen op labels doen. Je kan dan uit een standaard plaatje kiezen en maar 1 kleur. En ook werd het vrij prijzig, of je zat gelijk aan 1000 labels, lijkt me ietwat veel.
Uiteindelijk vond ik een blog (ik heb 'm niet opgeslagen dus geen link) die vertelde hoe je zelf labels kon maken. Hoe dom dat ik daar zelf niet aan had gedacht want het is vrij simpel: je koopt een stuk band (op de markt ofzo, 3 meter voor 65 cent) en van dat papier waarmee je plaatjes op kleren kan strijken en gaat aan de slag (het plaatje dus op de band strijken). Dat koste allemaal wat meer tijd en precisie dan  ik had gehoopt, maar uiteindelijk is het gelukt en heb ik een mooi bergje labels!

De eerste dingetjes zijn al van een label voorzien en uiteindelijk zullen er nog vele volgen. Misschien ga ik ook nog een soort overzicht maken ergens op internet met al m'n beestjes en mogelijkheid tot bestellen.

Van wie deze schattige kontjes zijn zie je dinsdag

4 reacties:

 1. Wat gaaf! Ik was laatst ook al op zoek naar lintjes met naam en logo, maar kwam ook alleen uit bij veel en duur...
  Ontzettend cute zo op de kontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi gedaan zeg! Ik heb al een tijdje Label & Co in mijn bladwijzers staan, daar kun je kleinere hoeveelheden bestellen maar ik twijfel nog steeds. Zo zelf maken is ook een oplossing inderdaad!!

  En schattige kontjes ;)

  Heb 'jouw' giraf trouwens af, moet alleen de ogen nog borduren dus fotosessie volgt later deze week!

  Liefs, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg!

  En jeetje, jij durft wel zeg, dat je gewoon een paar kontjes op je blog zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend goed idee :) Mooie labeltjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen