16 augustus 2010

Dag 130: Lekker bezig!

Het is hoog tijd voor een nieuw blogje want ik heb in deze 17 dagen 3,5 doelen gehaald!

Ik had me voorgenomen om iedere dag een foto te maken, maar dat is jammerlijk mislukt.  Ik was goed begonnen, maar eigenlijk ging ik op dag 2 al de fout in ;) Nog maar eens proberen dus, als ik weer vakantie heb.
En dan gewoon zorgen dat fototoestel de hele tijd bij me is, want telkens lag die boven ofzo en ik ben aartslui en had dan weer geen zin om naar boven te gaan om 'm te halen.

Maar goed dingen die ik wel gehaald heb:
Doel 21: maak een worteltjestaart.
Ooit stond het idee van worteltjestaart mij helemaal niet aan. Het leek me echt heel vies en ik kon me er niks bij voorstellen. Maar 1,5 jaar geleden liep ik mee op longafdeling in het Sophia Kinderziekenhuis, en daar was een research bespreking. Het klinkt allemaal heel saai, maar alle kinderartsen en arts-assistenten zijn daar heel aardig en vriendelijk. Nu was het geval dat er iemand jarig was geweest en de taart die over was mee had genomen om uit te delen. En aangezien er heel weinig mensen kwamen was er zeker een stukje voor de 2 studenten die meeliepen ;) Eén van die taarten was worteltjestaart en die nam ik. En het was echt SUPER lekker!
Sindsdien dacht ik: dat wil ik zelf leren maken!
Nu was het vakantie en ik was bij m'n ouders, dus genoeg mensen om de taart mee te delen. Dus ik ging maar aan de slag. Ik had verwacht dat het heel ingewikkeld zou zijn, maar het is gewoon simpel alles bij elkaar gooien, door roeren en in de oven zetten. En glazuur hetzelfde. Al was ik natuurlijk weer veel te ongeduldig om de taart af te laten koelen voor ik het glazuur erop deed, dus dat werd een beetje een kliederboel :P
De taart is echt heel goed geslaagd, en ik ga 'm zeker vaker maken, helemaal omdat het zo simpel is!

Doel 50: lees de Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie heb ik voor de helft gehaald. Vandaag heb ik de Da Vinci Code uitgelezen. Ik vond het een goed boek, veel informatie. Het was de geïllustreerde versie, loodzwaar maar het maakt het lezen een stuk leuker. Was al gewaarschuwd dat Dan Brown wel veel naar z'n eigen boeken verwijst, en dat was ook wel zo maar ik kan daar niet zo mee zitten.

Doel 80: wordt een keer dronken is ook gehaald. Ik vond het allemaal nog wel meevallen, maar René vindt dat ik het heb gehaald :$ Geen kater, geen kotsen en ik weet alles nog, dus zo erg was het niet ;) Het was gewoon een gezellige avond op Haldern (festival in Duitsland).
Overigens was het festival echt heel leuk! Ik was met René, z'n broertje en vriendinnetje daarvan en een vriend van René. Er was veel goede muziek! 1 bandje wat we wouden zien zou in het dorpscafé spelen, maar er was iets mis met de techniek, dus besloten ze buiten het concert te geven. Helemaal akoestisch! Echt super gaaf en super goed! Mumford and Sons viel een beetje tegen, had ze al in Tivoli gezien en daar waren ze veel beter dan nu. Zo'n groot podium staat ze niet zo goed. En was beetje bang dat René z'n broertje en vriendin erg klef zouden zijn, maar die hebben zich heel netjes gedragen! Dus durf nu ook met ze op wintersport te gaan! (als zij daar ook zin in hebben haha)


En tot slot: doel 97: maak een Giraffe voor www.onemilliongiraffes.com is ook gehaald! Ik heb Guusje gehaakt uit het haakboekje Gehaakte Beestenboel. Hij is erg schattig vind ik zelf. Heb 'm natuurlijk gelijk ge-upload op de website!
http://www.onemilliongiraffes.com/?id=65308

En dan nog iets gewoon leuks:
2 weken geleden ben ik voor de 2e keer tante geworden! :D Van Madelief ^^

Voor doel 29 (ga met mama naar de sauna) staat ook al een datum vast, namelijk volgende week vrijdag.
En voor doel 38 (maak 3 kledingstukken na de naaicursus) heb ik ook een patroon gevonden. Ik ga de jurk die ik bij de naaicursus heb ontworpen niet meer maken, veel te ingewikkeld. Maar met die stof ga ik een ander (hopelijk) leuk jurkje maken. De deadline is kerst ;) Dus heb nog even de tijd.
Met doel 52 (lees 3 boeken die mensen aanbevelen) begin ik vanavond. Ik moest en zou The Host lezen van Sanne, dus dat doen we dan maar haha ;) ben benieuwd.

5 reacties:

 1. Die taart ziet er lekker uit! Heb je het recept voor me?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heo lang heb je eigenlijk gezwerkt aan dat schattige guusje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uh...3 dagen, maar volgens mij waren dat wel volle dagen ;) op dit moment zou het denk ik een week, of 2 weken zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! De giraf is super schattig! Heb je het patroon voor de giraf?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon van Guusje is hier te vinden: http://www.amigurumiswebshop.nl/index.php?action=article&group_id=9&aid=19&lang=NL en staat ook in het boekje Gehaakte Beestenboel van Christel Krukkert.

   Verwijderen