27 november 2010

Dag 233: Veel doelen gehaald!

Ik heb deze maand niet stilgezeten, want ik heb maarliefst 3 doelen gehaald en 3 films voor m'n ABC gekeken.

Laat ik beginnen met de films:
Eigenlijk gaat dat dus helemaal per ongeluk. Ik kijk gewoon een film, omdat je toch iets moet doen, en dan blijkt dat ik die letter nog niet in m'n ABC had.
Allereerst heb ik Salt gekeken. Een film die geloof ik nog niet zo lang geleden in de bioscoop is geweest, of nog niet eens, met Angelina Jolie. Wel een goede film, weet alleen niet meer precies hoe die nou in elkaar zat. Viel aan het eind weer eens een beetje in slaap :$ (maar dat komt omdat ik steeds vroeg op moest staan enzo).

Vorig weekend hebben we Ali G indahouse gekeken. Die was op tv, en we zapten er toevallig langs. Erg grappig, en eindelijk kan ik meepraten over sommige grappen ;)
En datzelfde weekend hebben we ook nog Cars gekeken. Die had ik nog nooit gezien, en eerst leek die me stom. Maar eigenlijk is die heel leuk en lief :D gewoon, lekker Disney! :D

Nog maar 6 films te gaan! (ik zou ook Harry Potter 7 erbij kunnen zetten als je de Nederlandse naam neemt, maar dat is flauw ;)).

12 November ben ik met Liesbeth en Sanne naar de musical Petticoat geweest (doel 34). Dit was ons verjaardagscadeau voor Liesbeth. Ik vond 'm echt geweldig. Hij was vrolijk en zielig en grappig en serieus en geweldige jaren 50 kleren enzo :D En ik vind Chantal Jansen ook erg leuk :$ (in tegenstelling tot de rest van de wereld volgens mij maar goed).

Afgelopen week heb ik dan eindelijk doel 73 uitgevoerd: ik heb leren skiën. Ik heb een spoedcursus gedaan op De Uithof: 3 avonden achter elkaar 1,5 uur skiën. En ik vind het echt geweldig!
Na de eerste 2 avonden dacht ik mijn geheime talent gevonden te hebben (altijd al gedacht dat dat skiën was namelijk :$), maar helaas: de 3e avond heb ik flink sneeuw liggen happen. Ik had die dag ook geklust, dus misschien dat m'n spieren al moe waren ofzo, maar ik kon niet meer fatsoenlijk uit de lift stappen en ik kon geen controle meer over m'n snelheid krijgen, met als gevolg dat ik de hele tijd in de sneeuw lag. Dat terwijl ik de 2e avond 3 keer zonder problemen van de hoge piste af ging (van de 3 keer dat we er toen afgingen).
Aan de andere kant ook wel fijn dat ik gevallen ben, dan weet ik dat ik daar ook niet bang voor hoef te zijn.
Uiteindelijk kwam het wel weer goed, maar ik had het idee dat het de 2e avond een stuk beter ging.
Deze vakantie ga ik dus (hopelijk) vaak skiën, op de Uithof en in Zoetermeer en hopelijk ook een dag naar Wintersberg!!

En gister was het eindelijk zover, ik heb iets leuks met m'n vader gedaan (doel 28). Het stond al lang in de planning, maar nu had ik vakantie en m'n vader kon ook vrij krijgen.
We zijn al om 9 uur 's ochtends de deur uit gegaan. Eerst gingen we naar Corpus, in Leiden, een museum over het menselijk lichaam. Was erg leuk, wel op middelbare school niveau, en we kregen de rondleiding (met een koptelefoon) dan ook met een schoolklas). Ik heb niet echt iets nieuws geleerd (Had ik ook niet verwacht) maar het is wel leuk om weer eens op een algemeen niveau te horen hoe je lichaam werkt. Na de rondleiding moest je met de trap naar beneden en op iedere verdieping waren er spelletjes en testjes die je kon doen. Je kon je BMI laten berekenen en je vetpercentage, met balletjes bacteriën dood gooien op een groot touch screen en zo'n spel dat je met een "haak" om een buis een patroon moet afleggen en als je dan de buis aanraakt gaat ie piepen en moet je weer opnieuw beginnen (snap je?). En je kon op een fiets je eten van die dag verbranden haha, maar dat duurde ons te lang.
En we hebben zelf een clip gemaakt (oftewel: 5 foto's die later in een filmpje zijn gepropt). Zie hier het eind resultaat: http://www.davitamon.nl/corpus/index.php?ID=77eb8770-f
Toen zijn we naar Leiden gegaan en hebben we lekker geluncht en nog even door het centrum gelopen. Het was alleen zo koud, dat we maar weer een stuk zijn gaan rijden met de auto, uiteindelijk naar het Omniversum. Daar hebben we The Greatest Places gezien, erg mooie film! En uiteindelijk zijn we gaan eten bij Popocatepetl. Dat was ook weer erg lekker!

En zo heb ik toch mooi maar weer 3 doelen gehaald, en heb ik in totaal al 28 van de 101 doelen gehaald!
Schiet al best wel op!

1 reacties:

  1. Heb net met mijn privé account (christelnolle) ipv crea account (chriscreaclub) een twitter verzoek ingediend...

    BeantwoordenVerwijderen