19 juni 2013

Dag 1163: Drie keer pasta

Ik bedacht me dat het volgens mij een behoorlijke tijd geleden is dat ik recepten online heb gezet. Niet dat we niks nieuws eten, maar ik denk er gewoon niet aan.
Na even graven in mijn geheugen naar wat ik de laatste tijd heb gegeten, kwam ik op drie pasta recepten die ik (volgens mij) nog nooit met jullie gedeeld heb.

Penne met tonijn en gestoofde paprika zit al een tijd in ons zelf gemaakte receptenboek. Volgens mij hebben we het maar één keer gegeten en toen ik een paar weken geleden moest bedenken wat we gingen eten vroeg ik me af waarom. De keuze viel dus op deze pasta, en tijdens het eten vroeg ik me wederom af waarom we dat niet vaker eten. Het is echt heel lekker en behoorlijk gezond. Helemaal als je de Tonijn op water neemt, in plaats van olie. Overigens heb ik de paprika in kleine stukjes gestoomd en gewoon door het pasta-tonijn mengsel heen gemengd, veel makkelijker. Het is een heel zomers gerecht, dus helemaal goed voor deze tijd van het jaar.


Op een kaartje bij de AH stond het recept voor Pittige spaghetti met groenten en geitenkaas. We waren wel weer eens toe aan iets nieuws, dus besloten dit recept te proberen. Nu houden zowel ik als mijn drie huisgenoten niet echt van courgette en aubergine, dus dat hebben we vervangen door tomaat en avocado. Heel anders, maar veel lekkerder, vind ik. Wederom een zeer geslaagd en zomers recept.


Nadat Carolien een tweet had gestuurd Pasta alla norma, heb ik dat recept maar gepind. Om het vervolgens een paar weken later, toen ik weer eens niet wist wat te eten, uit te proberen. Zoals hier boven gezegd, vind ik aubergine niet echt lekker. Dus één van de aubergines heb ik (denk ik) vervangen door paprika. Na wat protest van vriendlief heb ik toch besloten één aubergine er in te doen en zoals beschreven in het recept te grillen in de oven. Dat maakt het heel lekker, en smaakvol door de pasta. Ook dit was een pasta die voor herhaling vatbaar is. Vind het alleen zo'n gedoe om dan iets in de oven te maken (oven voorverwarmen, etc. etc.).

Ik weet niet hoe het komt, dat al deze recepten zo lekker zijn. Of het gewoon is omdat ik van pasta hou, of omdat het ook gewoon écht lekker is. Maar ik kan ze in ieder geval aanraden!

Alle plaatjes komen van ah.nl, ik ben zelf niet zo'n held in foto's van eten.2 reacties:

  1. Oh joh, weet je wat ik doe met de aubergine... ik snij het in kleine blokjes, zout erover en ff 20 minuutjes wegzetten. Dan afdeppen en olie in de pan warm maken. Daar bak ik de aubergine in. Geen gedoe met grillen (ik deed dat in de grillpan), gewoon lekker ff bakken en klaar. Dan is het gerecht een stuk simpeler!

    BeantwoordenVerwijderen