26 juni 2011

Dag 443: Tien favoriete luxe producten

Oké dit lijstje wordt echt een makkie. Ik ben nogal gesteld op luxe. Ja, ik kampeer wel enzo, maar in de winkel kies ik om 1 of andere reden altijd de duurdere dingen uit. En ik vind het ook fijn als iets goed is. Al weet ik best dat het overbodig is (en ik kan waarschijnlijk ook prima zonder), maar als het er is, is het gewoon fijn.

Chocola
Met stip op nummer 1: chocola. Officieel een luxe product, nu is het makkelijk te krijgen en niet zo duur. Helaas kan ik echt niet zonder. Misschien een week, maar daarna snak ik echt naar een stukje. Ik geef het toe: ik ben verslaafd.

Zeep
Douchen zonder zeep, daar wordt je niet schoon van, vind ik. Al is het helemaal niet zo goed voor je, ik vind het gewoon fijn. En dan wel vloeibare zeep natuurlijk.

Pijnboompitjes
Er was ooit zo’n hyves, “geen salade zonder pijnboompitten” ofzo. En daar ben ik het absoluut mee eens! Zo los zijn ze ook prima. Maar aan de prijs te zien is het wel een beetje een luxe product.

Auto
Ik vind een auto een luxe product. In al die programma’s van Geen cent te makken, snap ik ook niet dat mensen zo vast houden aan hun auto. Fietsen is veel beter, en met het openbaarvervoer kom je ook een eind. Een eind ja, dus niet overal! En dat is nu net het probleem: was het openbaarvervoer veel beter geweest (sneller, optijd rijdend, beter bereikbaar etc.) dan was een auto niet mijn favoriet geweest. Maar nu ik er 1,5 uur over doe vanaf Delft naar mn ouders in (een uithoek van) Den Haag, verkies ik toch echt de auto boven het OV, dan is het namelijk maar 20 minuten. Oh fietsen zou natuurlijk ook kunnen, maar in de regen enzo en met veel bagage is dat niet echt handig.

Laptop met Internet
Of het echt een luxe product is valt nog over te twisten, internet heb je tegenwoordig overal (lees: studie) voor nodig, maar ik ben er wel heel erg gehecht aan. Wat zou ik zonder moeten, ik zou me enorm gaan vervelen. Ook zou ik nooit zijn gaan haken denk ik (of misschien juist wel ;)).
En typen is gewoon veel fijner dan schrijven, mailen fijner dan bellen, etc.

Bank
Je zou op een stoel kunnen zitten, of op de grond, maar geef toe: dat zit gewoon niet zo lekker als een goede zachte bank. Wel met lang zitvlak anders kunnen mn benen alsnog niet onder  me opgevouwen worden op de bank.

Pinpas
Om niet continu met geld op zak te moeten lopen, en al het wisselgeld enzo. Heerlijk! Gewoon een klein pasje waarmee je alles kunt betalen. Ook wel gevaarlijk, omdat je soms iets minder goed door hebt hoeveel je uitgeeft, maar bij mij gaat dat wel goed.


Tandpasta
Jummie, lekker frisse smaak in je mond.

De mogelijkheid om te studeren
Echt een product is het niet, maar wel fijn dat het kan. Niet overal, en niet in ieder gezin, is dat zo makkelijk. Mij wordt die mogelijkheid gelukkig wel gegund.

Oven
In m’n oude kamer had ik eerst geen oven, later wel, maar die was niet zo goed. En op dat moment merk je pas hoe fijn dat eigenlijk is. Om een ovenschotel te kunnen maken, of een taart te kunnen bakken, of “gewoon” afbakbroodjes te maken. Uiteindelijk kreeg ik de combimagnetron van m’n zus, en die was een stuk beter! En nu ik samen woon, heb ik een “echte” oven, die helemaal goed is. Genieten dus!

1 reacties: