12 juni 2011

Dag 429: Tien beroemde personen die je inspireren

Nu weer een lijstje met wat meer aandacht. De vorige was  ’s ochtends vroeg voordat ik weg moest snel in elkaar geflanst. Ik had wat tijd over want er waren bouwvakkers nog eerder begonnen met werken.
Maar dit is wel een heel lastig lijstje. Ik weet zo snel niet wie mij inspireren, laat staan beroemde personen. De dingen die ik doe zijn niet geïnspireerd op bepaalde mensen, hooguit mijn ouders. Daarom heb ik er van gemaakt: beroemde personen die ik bewonder. Misschien inspireren ze me ook wel, maar bewonderen doe ik ze zeker. In willekeurige volgorde (behalve de eerste):

Chantal Janzen
Zij doet eigenlijk precies wat ik zou willen doen: ze is musicalster. Zingen, dansen, acteren en presenteren, ze kan het allemaal. En ik vind haar stiekem echt heel erg grappig. En, niet heel onbelangrijk, ze is ook heel erg mooi (vind ik). Waarom zij me juist inspireert (en niet bijvoorbeeld Brigitte Heitzer (die komt zomaar even in me op)? Ze heeft Belle in Belle en het Beest gespeeld, mijn lievelingsfilm aller tijden (naast Grease en Ten Things I Hate About You).

Annie M.G. Smidt
Zij heeft zulke geweldige dingen geschreven. In groep 8 heb ik een verslag over haar geschreven en mijn spreekbeurt over haar gehouden. Wat een enorme cv heeft die vrouw zeg. En de gedichtjes blijven leuk. In haar tijd was ze heel vernieuwend: ze durfde over ondeugende kinderen te schrijven, niet alles was even netjes. En zo knap, dat je verhalen, toneelstukken en gedichten nu nog steeds gelezen worden.
 
Lucy van Attic24
Wereldberoemd in de haakwereld ;) Ze maakt zulke vrolijke en kleurige dingen, en daarmee heeft ze zoveel fans over de hele wereld! Ze inspireert me met haar haaksels.

Simone Kleinsma
Ja, nog een musicalster. Ik heb eigenlijk nooit een voorstelling met haar gezien, alleen Kees en Co. Maar ik vind haar altijd heel leuk overkomen in interviews: moederlijk en met een passie voor haar werk. Werk, wat ik zoals gezegd, ook wel zou willen doen! En ik vind haar altijd een beetje op mijn moeder lijken.

Robbie Williams
Gewoon, omdat ‘ie leuk is. En al is dat huilen bij concerten misschien wel nep, ik vind het schattig.

Harry Mulisch
Dat hij zo’n dik boek heeft kunnen schrijven (De Ontdekking van de Hemel), wat toch van begin tot het eind boeiend is. Vroeger dacht ik dat het oersaai was, tot ik het ging lezen (omdat ik niks beters te lezen had): het is gewoon een leuk leesboek. En hij voldoet aan mijn omschrijving van literatuur: Sex met veel schaamhaar.

J.K. Rowling
Iemand die een serie van 7 boeken kan schrijven, over een wereld die niet bestaat, en die alle 7 spannend, leuk en grappig zijn, daar heb ik bewondering voor.

Florence Welch (zangeres van Florence and the Machine)
Ik heb Florence and the Machine gezien op Lowlands. Zij is zo leuk! Een klein meisje, wat helemaal uit haar dak gaat op het podium, op een hele schattige manier. En ze was helemaal vereerd en blij dat er mensen naar haar kwamen kijken. En dat was niet gespeeld. En ze zingt steengoed natuurlijk.
  
Nina Kinert
Een zangeres, die een tent op een festivalterrein stil kan krijgen, en iedereen kippenvel bezorgt. Een geweldig begin van de 2e dag Lowlands 2009.

Na Young Jeon
Nog niet wereldberoemd, maar aanstormend talent. Ze speelde een rolletje in High School Musical de musical en heeft de hoofdrol in Miss Saigon, die in september in premiere gaat. En ik zat bij haar in de klas. Zij heeft van ons groepje het waargemaakt. In de 1e zeiden we al: je wordt beroemd. En het is haar gelukt. Zo onwijs gaaf!

1 reacties:

  1. Ja, Annie M.G. Schmidt en JK Rowling staan bij mij ook wel in het rijtje!

    BeantwoordenVerwijderen