Nog een Give-Away

Win een kaartje voor Walibi!

Nu met Dawanda shop!

Neem snel een kijkje!

Sprookjes

De sprookjesonderzetters zijn nu te koop bij Handmade by Epsiej!

Uiltje

Haakpatroon van deze schattige uiltjes.

Goede doelen

DIY voor het goede doel

29 januari 2012

Dag 622: Haaktweetup

Op twitter volg ik een behoorlijke groep vrouwen die allemaal druk aan het haken zijn en waarmee ik al meerdere malen een swap heb gedaan. Na de laatste swap ontstond het idee om eens een tweetup te doen (bijeenkomst dus van tweeps). Dit was rond de feestdagen en iedereen was druk maar er werd een datum geprikt op 21 januari. In eerste instantie leek het of er wel zeker 20 vrouwen zouden komen, maar uiteindelijk werden het er 7.
En zo reisde ik vorige week af naar een plek centraal in Nederland, maar toch een dikke 2 uur reistijd met de trein :P. In de trein natuurlijk druk gehaakt, aan een tas voor Knottenwol en eenmaal daar ook hard verder gehaakt....en gekletst en gegeten en wolletjes uitgewisseld!
Het was een super gezellige middag, en zeker die lange reis waard!

Oh en ik heb het steeds over tassen, die zijn nu eindelijk af en afgeleverd, zie hier:
(en ik was  nog wel van plan er hele toffe foto's van te nemen, maar uiteindelijk wilde ik ze snel weg brengen en kwam dat er niet van)

22 januari 2012

Dag 615: Druk!

Sorry lieve lezers, opeens was het alweer 1,5 week verder! Dat was niet de bedoeling.
Maar ben die 1,5 week best wel een beetje druk bezig geweest. Niet met studeren (ja ook wel), maar met freubelen. Opeens had ik een aardige to-do list van dingen die ik wil maken en waar ik opdrachten voor heb gekregen!
Zo maak ik 2 tassen voor Knottenwol, heeft m'n zus me gevraagd om 2 knuffels te maken voor een collega en ik doe weer mee met 12m/12p. Dat deed ik vorig jaar ook, maar halverwege haakte ik (net als de rest) een beetje af. Het leek me een mooi doel om het dit jaar wel vol te houden.
Ik heb nog weinig resultaten te showen, maar m'n 12m/12p projectje is wel af.
Het thema van de maand was Rood en ik wou nog een klein toilettasje hebben, voor m'n haakspulletjes. Ik had nog een mooi stukje rode stof liggen en ben dus aan de slag gegaan. Helemaal met de hand, want geen naaimachine (geen ruimte voor, dan moet ik 'm iedere keer ergens ver weg stoppen en dat nodigt niet echt uit om 'm te pakken).


Ik heb dit patroon gebruikt, gevonden op Freubelweb, simpelweg omdat ik een rits had in die maat, en niet in de maat van de andere patronen die ik leuk vond. Ik wist niet zeker of dat rimpelen zou lukken met de hand, maar dat ging verbazingwekkend makkelijk. Alleen de rits had wel iets netter gekund, maar ik vind het al heel wat dat het me helemaal is gelukt om alle naden naar binnen te laten gaan (en je dus geen lelijke randjes en stiksels ziet).
Al met al ben ik er dus best wel trots op!

11 januari 2012

Dag 604: Giraf

De eerste haaksels van dit jaar zijn alweer klaar (he dat rijmt). Stiekem was ik vorig jaar al begonnen eraan, maar dat doet er niet toe.
Ik had op een site een geweldige gehaakte giraf gezien. Het probleem was alleen dat die vrouw ze alleen kant en klaar verkoopt en eigenwijs als ik ben wil ik het gewoon zelf maken. Er stond ook expliciet bij dat ze geen patronen verkoopt. Dus slecht als ik ben, heb ik m'n haaknaald gepakt en ben hem na gaan haken.
Hij verschilt wel aardig maar hij is er zeker niet minder leuk door geworden! Dit is het resultaat: een giraf voor mijn nieuwe neefje of nichtje die in juni geboren gaat worden!


Daarna werd ik aangestoken door alle mensen die een Granny-a-day project doen. Ik dacht weer eens aan m'n deken en wou er mee verder gaan. Maar, illegaal als ik ben, het boek waar de blokken in staan had ik via een site op internet en niet braaf gekocht. Natuurlijk wordt je dan gestraft, het boek was weg gehaald! En ik had de plaatjes niet opgeslagen. Wat nu, wat nu?
Ik was ook wel behoorlijk klaar met het blokken haken, dus ergens anders gratis grannies zoeken had ik geen zin in. Ik heb besloten de 44 blokken die ik heb aan elkaar te haken en er een grote rand om heen te maken. Dit zijn de blokken aan elkaar, ondertussen zit er ook al een stukje rand aan (ook geen heel leuk karwij, wel veel werk)

8 januari 2012

Dag 601: Happy Birthday To Me


Afgelopen maandag, 2 januari om precies te zijn, was mijn verjaardag. Dat is één van de vervelendste dagen om jarig te zijn, aangezien iedereen de feestdagen wel een beetje zat is en net gestart is met afvallen enzo. Het voordeel is wel dat ik tot nu toe altijd vakantie heb gehad op m'n verjaardag! Maar goed daar ging het niet over, mijn verjaardag. Ik werd 24 en ben gruwelijk verwend.
Maandag zelf was een heerlijk rustige dag, nog uitbrakkend van oud en nieuw kwam ik pas rond het middaguur uit bed. Ik moest nog van Utrecht naar Delft reizen (wat niet echt heel leuk is) en de rest van de dag heb ik gewoon een beetje in huis getut (nadat ik een taart had gebakken natuurlijk), 's avonds kamen m'n vader en m'n "schoonouders" nog langs (m'n moeder was ziek) waarvan ik mooie cadeaus heb gehad: Lekkere badspullen, vormpjes zodat ik koekjes kan bakken en Triviant. Een nieuwe editie, waarbij je moet wedden of iemand het antwoord goed gaat hebben. Het is heel leuk en gaat veel sneller dan de oude versie. Ik heb het deze week dan ook al een aantal keer gespeeld...maar jammer genoeg nog niet één keer gewonnen!
Vrijdag was m'n moeder jarig, waar ik natuurlijk naar toe ging en waar nog meer familie was. Ook toen heb ik nog hele mooie cadeaus gehad, dus stiekem was het ook een beetje mijn verjaardag.
En tot slot (waarom ik dit schrijf) gaf ik gister nog een feestje voor m'n studievriendinnen. Ze kwamen eten maar ik wist niet zo goed wat ik moest maken. Toen bedacht ik me dat ik nog als doel had om een tapasparty te organiseren (doel 80) en dit leek me daar wel een mooie gelegenheid voor! Na het boek 500 Hapjes door te nemen had ik 9 mooie recepten gevonden en heb ik bijna de hele dag in de keuken gestaan.
Maar het was de moeite waard, want het was smullen! (vond ik tenminste). Helaas ben ik weer eens vergeten foto's te maken, dus ik heb geen bewijs.
Verder ben ik ook door deze vriendinnen enorm verwend met mooie cadeaus en wordt m'n verjaardag nog afgesloten met een High Tea!

3 januari 2012

Dag 596: Gelukkig nieuwjaar!


Iedereen een heel gelukkig 2012! Dat al je wensen maar mogen uitkomen en je veel mooie avonturen mag beleven!

Nu moet ik zeggen dat ik blij ben dat het een nieuw jaar is. Als ik zo terug kijk op 2011 is er niet heel veel spannends gebeurd en ik vond het echt een heel saai jaar. Het weer was niet om over naar huis te schrijven, behalve in april/mei, maar toen was ik zo druk dat ik er niet van heb kunnen genieten. En ik had ’s avonds niet veel energie om nog iets leuks te gaan doen, en ook in het weekend wou ik graag uitrusten. Ik heb dus eigenlijk geen bal uitgevoerd, zou je denken.
Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar, want 365 dagen zijn er best veel en stiekem is er dan ook wel het een en ander gebeurd. Hier een kleine opsomming:
  • In mei ben ik verhuisd en gaan samenwonen met mijn lieve vriendje en nog 2 andere huisgenoten. Eigenlijk een hele grote verandering en het bevalt me heel goed.
  • In juni is m’n broer getrouwd, ik denk dat dit wel de leukste dag van het jaar was. Wat een mooi feest was dat!
  • Ik deed mee aan 4 swaps, 3 via twitter en 1 via Fok! Waarbij ik allemaal erg mooie dingen heb gekregen!
  • Dit jaar was echt een haak-jaar, in totaal heb ik 86 dingen gehaakt! En dan heb ik nog het een en ander niet meegeteld, of 7 losse dingen als 1 geteld omdat het allemaal het zelfde is! Behoorlijk productief dus!
  • Daarnaast heb ik ook nog het een en ander genaaid, geschilderd en gebakken.
  • Ik heb een geweldige High Tea gehouden met mijn vriendinnen, waarbij ik alles zelf gemaakt heb. Iets waar ik stiekem best trots op ben.
  • Voor m’n studie moest ik een heel remediëringstraject in. Dit loopt nog steeds. Een iets minder leuk stukje maar hoorde helaas ook bij 2011.
  • Ik hoorde dat ik voor de 3e keer tante ga worden.
  • Ik ging 2 keer naar Miss Saigon waar een oud-klasgenootje de hoofdrol speelt en dat was geweldig!
  • Ik deed auditie voor een koor en ik was door! Alleen mag ik pas in 2012 beginnen.
  • Dit jaar ben ik meer gaan bloggen, ook over andere dingen dan Day Zero!

 Toch nog wel wat leuke dingen! Maar ik weet nu al dat 2012 een jaar gaat worden met meer hoogtepunten. Dit jaar:
  • Ga ik zingen in een koor
  • Begin ik aan mijn onderzoek, met als gevolg dat ik ongeveer in oktober mijn Doctoraal ga halen en ik dus Drs. word.
  • Gaat vriendlief zijn master-thesis afschrijven en wordt hij Master of Science en Ir.
  • Wordt ik weer tante!
  • Ga ik, als alles goed gaat, een grote reis maken samen met vriendje!

Natuurlijk ga ik ook nog héél veel haken en andere dingen maken, wil ik heel veel leuke dingen gaan doen en ook nog goed aan m’n day zero project werken! Ik hoop dat ik het tijdens m’n onderzoek wat rustiger heb en ik dus echt veel kan doen!

Hebben jullie mooie plannen voor het komende jaar?